Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής και η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας από τον καπνό, τονίζοντας τη σημασία της απομάκρυνσης από την πληγείσα περιοχή, καθώς και δίνοντας οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή τους στο Facebook επισημαίνουν ότι:

«Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν ώστε να προστατευτούν από τον καπνό. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να παραμείνουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν απαιτείται να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας του οχήματος.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα πνευμονολόγο τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, θωρακικό άλγος, βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, οι ασθενείς θα πρέπει να μεταβούν σε δομή υγείας για περαιτέρω ιατρική φροντίδα».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση: