Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι βόρειοι άνεμοι επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής, στο Δήμο Μαραθώνα, το μεσημέρι της Κυριακής έχει ενεργοποιήσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Λίγο μετά τις 16.00 προειδοποιητικό μήνυμα ώστε οι κάτοικοι να μείνουν σε ετοιμότητα έστειλε το 112.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες ώρες θα συνεχιστούν οι ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ με ριπές πάνω από 7 μποφόρ. Η ένταση των ανέμων δεν θα υποχωρήσουν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες με την πρόγνωση να αναφέρει ένταση μεγέθους 5 με 6 μποφόρ.

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στη Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 11/08 θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ σε Ανατολική Στερεά, Κεντρική Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Ανατολική Πελοπόννησο τα 60-70 km/h.

Επισημαίνεται ότι λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Βαρνάβα Συγκεκριμένα, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων ως εξής:

-Επαρχιακή οδός Γραμματικού-Βαρνάβα

-Επαρχιακή οδός παραλίας Βαρνάβα

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ στις παραπάνω εκτροπές κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα.