Φωτιά στον Βαρνάβα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 25 ατόμων από την ΟΠΚΕ

Τα άτομα αυτά βρίσκονται στα αυτοκίνητα τους από τα οποία δεν μπορούν να απομακρυνθούν λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στον Βαρνάβα - Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν άλλα 40 άτομα.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού από την ΟΠΚΕ 25 ατόμων που βρίσκονται σε αυτοκίνητα στην περιοχή του Βαρνάβα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα που επίσης ήταν σε αυτοκίνητα στην περιοχή.

Κατά την έναρξη της φωτιάς έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και σε ελάχιστα λεπτά έλαβε μεγάλες διαστάσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης. Είπε πως η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα και ότι οι φλόγες ξεπερνούν ακόμα και τα 25 μέτρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε «αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς και να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα 25 μέτρα».

Στην περιοχή επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασικών κομάντος και 67 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Πριν από λίγο υπήρξε νέο μήνυμα 112 στο οποίο αναφέρεται αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτα Αττικής, απομακρυνθείτε μέσω Δροσιάς και Κηφισιά προς Εθνική Οδό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.