Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω της κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό, απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα και το πρωί της Δευτέρας (12/08) θα βρίσκεται στο γραφείο του.

Στο Μαξίμου επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του πρωθυπουργού, θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης και ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.

Το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Αττικής επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική.

Σε κατάσταση συναγερμού

Πολύ δύσκολη ημέρα για φωτιές αναμένεται και η Δευτέρα (12/08) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που δημοσιεύει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα σε κατάσταση συναγερμού για να εκδηλωθούν φωτιές θα είναι: Αττική, Κύθηρα, κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, Βοιωτία, Κορινθία και Λακωνία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.