Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Νέο Μάζι, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική, την ώρα που οι δυνάμεις της παλεύουν και στο άλλο πύρινο μέτωπο της Αττικής, στον Βαρνάβα.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεύκα.

«Έχει περιοριστεί η πυρκαγιά – Συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής»

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε διυπουργική συντονιστική σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό τους, αναφορικά με τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2 και 32 λεπτά σήμερα το μεσημέρι στις Αιγειρούσες Μεγάρων, επισημαίνοντας ότι έχει περιοριστεί ενώ πρόσθεσε ότι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Δήμαρχος Μεγαρέων:«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια»

«Έχουν ήδη καεί κάποια σπίτια και κινδυνεύουν σπίτια» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης για τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.

Αρχικά εστάλη μήνυμα από το 112 που ζητούσε από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων προς τις Αιγειρούσες.

Δείτε τα σχετικά μηνύματα από το 112:

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της φωτιάς, με στόχο να μην επεκταθεί. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία.

Η φωτιά είναι σε περιοχή που είχε καεί στο παρελθόν (στην πυρκαγιά του Μαΐου του 2021), με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να μην περάσει σε παρθένο δάσος.

Επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο όπου έχει ξεσπάσει φωτιά:

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Μεγάρων πραγματοποιούνται οι εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

1. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμος Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι
2. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου
3. Περιφερειακή οδό Μεγάρων-Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από τη θέση Δίστρατα
4. Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου
5. Επαρχιακή οδός Αλεποχωρίου-Σχίνου και επαρχίακη οδός Μεγάρων-Αλεποχωρίου