Εύκολη και λαχταριστή φρουτάλια από την Άνδρο
Σήμερα φτιάχνουμε ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο πιάτο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Άνδρο από όπου και προέρχεται η παρακάτω συνταγή. Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή ομελέτα που συνδυάζει αυγά, πατάτες και αλλαντικά.
Σήμερα φτιάχνουμε ένα παραδοσιακό κυκλαδίτικο πιάτο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Άνδρο από όπου και προέρχεται η παρακάτω συνταγή. Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή ομελέτα που συνδυάζει αυγά, πατάτες και αλλαντικά.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 4 μέτριες πατάτες σε λεπτές ροδέλες
- 8 αβγά
- 2 ανδριώτικα λουκάνικα
- Γλίνα για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
- Αποξηραμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα λουκάνικα με τη γλίνα.
Μόλις λιώσει η γλίνα, αλατίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές.
Χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τα αβγά με αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες και έχουν πάρει χρυσό χρώμα, τις περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
Μόλις ψηθεί το αβγό, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι ή μεγάλη πιατέλα και αναποδογυρίζουμε τη φουρτάλια με προσοχή, για να αφαιρέσουμε το περιττό υγρό και να ψηθεί η ομελέτα και από την άλλη πλευρά.
Μικρά Μυστικά
Σε περίπτωση που δεν έχετε ντόπιο ανδριώτικο λουκάνικο, χρησιμοποιείστε οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας, ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γλίνα στο τηγάνι με λάδι.