Ιμάν Κελίφ: Πήρε το χρυσό – «Ελπίζω να μην δούμε αντίστοιχες επιθέσεις»

Η Ιμάν Κελίφ επικράτησε της Κινέζας Λου-Γιανγκ (5-0) στην κατηγορία των 66 κιλών στην πυγμαχία και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Τη δική της απάντηση στο μίσος που δέχτηκε λόγω της διαφορετικότητάς της έδωσε η Ιμάν Κελίφ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κελίφ επικράτησε της Κινέζας Λου-Γιανγκ (5-0) στην κατηγορία των 66 κιλών στην πυγμαχία και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Stade Roland Garros.

Η 25χρονη Αλγερινή, που ήταν 5η πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πορεία της έως τον τελικό.

Μετά τη νίκη της μπροστά σε ένα κοινό που την αποθέωνε ο προπονητής της τη σήκωσε στους ώμους του για τον γύρο του θριάμβου, στον οποίο ήταν τυλιγμένη με τη σημαία της Αλγερίας.

«Αυτή είναι η απάντησή μου»

Η Κελίφ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη και στις δηλώσεις της επισήμανε ότι είχε το όνειρο να κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και 8 χρόνια. Αφού ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό της αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχτηκε.

«Ο λαός της Αλγερίας αξίζει αυτό το μετάλλιο. Με γνωρίζουν, ξέρουν τις ικανότητές μου. Σήμερα τους έκανα ευτυχισμένους. Σε όσους βρέθηκαν απέναντί μου, αυτή είναι η απάντησή μου. Οι επιθέσεις που δέχτηκα δίνουν στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση. Είμαστε στους Ολυμπιακούς για να αγωνιστούμε ως αθλητές και ελπίζω στο μέλλον να μην δούμε αντίστοιχες επιθέσεις. Το κοινό και οι υποστηρικτές μου παίζουν σημαντικό ρόλο. Η στήριξή τους μου έδωσε δύναμη» είπε.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους μετά την κατάκτηση του χρυσού «το κοινό και οι φίλαθλοι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτή η στήριξη μού έδωσε δύναμη και με βοήθησε να επιμείνω».

Τα μετάλλια

Χρυσό: Ιμάνε Κέλιφ (Αλγερία)

Ασημένιο: Λιου Γιανγκ (Κίνα)

Χάλκινο: Τσιν Νιεν Τσεν (Ταϊπέι)

Χάλκινο : Οσίν Ντερίεβ (Βέλγιο)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.