Ιμάν Κελίφ: Είμαι γυναίκα – Τι είπε μετά το χρυσό

«Με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου, η τιμή μου είναι πάνω από όλα» είπε η Ιμάν Κελίφ.

Μέσα σε πανηγυρικές σκηνές επισφράγισε τη νίκη της η Ιμάν Κελίφ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 66 κιλών στην πυγμαχία νικώντας την Κινέζα Λου-Γιανγκ. Οι συμπατριώτες της από την Αλγερία γέμισαν το Court Philippe-Chatrier και την υποστήριξαν με θέρμη κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα.

Η Κελίφ είναι η πρώτη χρυσή ολυμπιονίκης της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών και η πρώτη πυγμάχος της χώρας που κατακτά χρυσό μετάλλιο από το 1996.

Στις δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού δήλωσε γυναίκα, μετά την επίθεση που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες.

«Όσον αφορά το αν προκρίθηκα ή όχι, αν είμαι γυναίκα ή όχι, έχω κάνει πολλές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Οι επικριτές είναι εχθροί της επιτυχίας, έτσι τους αποκαλώ. Και αυτό επίσης δίνει στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη αξία εξαιτίας αυτών των επιθέσεων» είπε.

«Με μισούν, δεν ξέρω γιατί»

«Η τιμή μου είναι άθικτη τώρα. λλά οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εξαιρετικά άσχημες, δεν έχουν νόημα και επηρεάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και νομίζω ότι τώρα ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων έχει αλλάξει» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Όσον αφορά την IBA, από το 2018 πυγμαχώ υπό την ομπρέλα της. Με γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν τι μπορώ να κάνω, ξέρουν πώς έχω εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα δεν με αναγνωρίζουν πια. Με μισούν και δεν ξέρω γιατί. Τους στέλνω ένα και μοναδικό μήνυμα: με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου, η τιμή μου είναι πάνω από όλα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.