Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Σπάρτης από την αποκάλυψη πως πατέρας δύο παιδιών φέρεται να βίαζε επί πέντε χρόνια την ανήλικη κόρη του, που σήμερα είναι 10 ετών.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε -φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο- στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης στις 19:00 της Παρασκευής 9/8 και ύστερα από μία διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/8). Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης δέχτηκε φραστική επίθεση από το συγκεντρωμένο πλήθος που του φώναζε «το παιδάκι ρε;».

Σε βάρος του έχει σηματιστεί δικογραφία για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκων, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και πορνογραφία ανηλίκων.

Παραγγέλθηκε διενέργεια εξέτασης της ανήλικης από παιδοψυχολόγο, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης.

Κατέγραφε τις πράξεις του

Όπως προέκυψε από την καταγγελία ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, βίζε την κόρη του και κατέγραφε στο κινητό τις πράξεις του. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το lakonikos, φέρονται να εντόπισαν συνολικά 79 επίμαχες φωτογραφίες.

Ο άνδρας από το Μενίδι Αττικής είχε εγκατασταθεί, πριν από δύο χρόνια στη Φάριδα, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και την εν διαστάσει σύζυγό του, που διέμενε στο Ξηροκάμπι. Μαζί της έχει ένα ακόμα παιδί, μικρότερης ηλικίας.

Η αρχή του τέλους

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο αδερφός του κοριτσιού, εντόπισε στο σπίτι του πατέρα του ένα προφυλακτικό και τον ρώτησε τι είναι αυτό. Ο 40χρονος φέρεται να αποκρίθηκε πως ανήκε σε φίλη του.

Επιστρέφοντας όμως στο σπίτι, ο μικρός εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν στη μητέρα του, ενώ η αδελφή του ήταν παρούσα στον χώρο. Μόλις η 10χρονη άκουσε την μαρτυρία τού αδελφού της, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς. Μόλις η μητέρα της τη ρώτησε τι της συμβαίνει, τότε της φανέρωσε τη φρίκη που ζούσε για χρόνια στα χέρια του ίδιου του πατέρα της.

Η μητέρα κατέθεσε στις Αρχές όλα όσα αποκάλυψαν τα παιδιά και, τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/8) ο 40χρονος συνελήφθη.

Εκβιασμός στο παιδί

Η ανήλικη υποστήριξε πως ο πατέρας της την απειλούσε ότι, αν μαρτυρούσε τις πράξεις του, εκείνος θα κατέληγε στη φυλακή. Οι φρικαλέες πράξεις φέρεται να συντελέστηκαν στη διάρκεια των ετών τόσο στην περιοχή της Φάριδος, όσο και στη Δυτική Αττική όπου διέμεναν παλαιότερα.

Οι συνάδελφοι του 40χρονου σε μονάδα τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου στον Δήμο Σπάρτης, τον περιγράφουν ως έναν «κλειστό» και «παράξενο» άνθρωπο, χωρίς ιδιαίτερες επαφές και συναναστροφές.