Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι κρατικές και κυβερνητικές μηχανές υπολειτουργούν. Οι υπουργοί παραθερίζουν συνήθως στα ελληνικά νησιά, σε μια προσπάθεια να φορτίστουν μπαταρίες για τον απαιτητικό χειμώνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει μια ανάσα από τα δύσκολα του φθινοπώρου ανάμεσα σε Χανιά και Τήνο. Και ένας είναι ο στόχος του, που δεν είναι και πολύ σίγουρος αν θα τον πετύχει: αν θα προλάβει να διαβάσει τα βιβλία που επιθυμεί.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο πρωθυπουργός ποστάρει μια φωτογραφία με έξι βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. «Να δω τι θα προφτάσω!!» γράφει στη λεζάντα.

Τα βιβλία αυτά είναι:

  1. Ξέρει η πάπια που είναι η λίμνη – Χ. Χωμενίδης
  2. The Center must hold – Yair Zivan
  3. The anxious generation – Jonathan Haidt
  4. Το παιχνίδι της κλίμακας – Μαρία Τοντόροβα
  5. The coming wave – Mustafa Suleyman
  6. Justinian – Peter Sarris

Η πρόταση Κασσελάκη

Με αφορμή την ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης συστήνει στον πρωθυπουργό να ξεκινήσει διαβάζοντας το βιβλίο «Η νέα ψηφιακή παρακολούθηση», μια πρόταση με σαφή υπαινιγμό για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Είναι πολύ θετικό ότι ο Πρωθυπουργός αναδεικνύει την αξία ενός βιβλίου στον ελεύθερο χρόνο των διακοπών μας. Δίπλα στα βιβλία που έδειξε ότι πήρε μαζί του στις διακοπές του, του συστήνω ένα ακόμη. Επειδή κανείς πρέπει να είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις στον τομέα του ενδιαφέροντός του, θα του πρότεινα να αρχίσει από αυτό. Καλή ανάγνωση και πρακτική εξάσκηση».