Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: «Μοναχικοί λύκοι» στην Αθήνα

Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ λόγω Μέσης Ανατολής - Οι μυστικές επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής και ο σύνδεσμος από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:

«Μοναχικοί λύκοι» στην Αθήνα – Συναγερμός λόγω Μέσης Ανατολής

Οι μυστικές επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής

Συναγερμός έχει σημάνει σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ εξαιτίας της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Ανησυχίες προκαλεί ένα δίκτυο αμειβόμενων μικροποινικών αλλοδαπών της… διπλανής πόρτας που φαίνεται να κατευθύνονται από το Ιράν, όπως και οι «μοναχικοί λύκοι» που κινούνται στην Αθήνα και όχι μόνο.

Το Μέγαρο Μαξίμου, τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας και τα άλλα αρμόδια υπουργεία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, με τους υπουργούς να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με φίλους και συμμάχους, να συντονίζουν τις δράσεις τους και να καταστρώνουν σχέδια αντίδρασης στα χειρότερα σενάρια, αν η κατάσταση εκτραχυνθεί.

  • Η ισορροπία δυνάμεων
  • Η αμφιθυμία του Ιράν
  • Το νέο πρόσωπο της Χαμάς
  • Ο ρόλος της Ρωσίας
  • Οι κίνδυνοι για την οικονομία
  • Οι πολλές όψεις του Ισραήλ

Το Βήμα: Το δεύτερο αγαθό – Του Ι.Κ. Πρετεντέρη

Με πόλεμο σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, µε φυλετικές συγκρούσεις στην Αγγλία, µε την τρομοκρατία να απειλεί τη Γαλλία και το Βέλγιο, µε ταραχές στη Γερμανία, µε το φάντασμα της Τζιχάντ και του Πούτιν να πλανώνται πάνω από την Ευρώπη, κάθε συζήτηση περί «εθνικής ασφάλειας» είναι είτε αστεία είτε αφελής.

Όχι απλώς επειδή η ασφάλεια αποτελεί το «δεύτερο πολυτιμότερο αγαθό» μετά την ελευθερία. Αλώστε δεν νοείται ελευθερία χωρίς ασφάλεια, ούτε ασφάλεια δίχως ελευθερία.

Γιατί οι Ελληνες ψηφίζουν στεριά για διακοπές και γυρίζουν την πλάτη στα νησιά;

  • «Γυρίζουν την πλάτη» στα νησιά λόγω ακρίβειας
  • Ποιες ηπειρωτικές περιοχές προτιμούν

Εφταναν μερικά fake news για να βάλουν φωτιά στη Βρετανία

Ακροδεξιά

  • Πώς άναψε η σπίθα της ρατσιστικής βίας στη Βρετανία;
  • Ακροδεξιά προπαγάνδα πάνω σε ένα φρικτό έγκλημα, φυλετικές προκαταλήψεις και κοινωνικές ανισότητες πυροδοτούν τις ταραχές.

Αποστολή στην Τένεδο: «Μετέτρεψαν την ελληνική συνοικία σε μοτέλ»

«Εκαναν μοτέλ την ελληνική συνοικία στην Τένεδο»

Μόνο οκτώ Ελληνες ζουν πλέον στην Τένεδο, η οποία έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό των εύπορων Τούρκων.

Κρυμμένες υπεραξίες στις ιστορικές στοές της Αθήνας

Επενδύσεις

  • Η επενδυτική κοινότητα ανακαλύπτει εκ νέου τις αθηναϊκές στοές, αναζητώντας μεγάλες ευκαιρίες.

Αλήθειες και μύθοι για τα ίντερσεξ άτομα

Η κοσμική εικόνα της Μεγάλης Μητέρας

  • Μεσίτρια της ανθρώπινης σωτηρίας, η συμβολική μορφή της Παναγίας αποτελεί ένα από τα κύρια πρόσωπα της χριστιανικής θρησκείας.

Πόλεις εις τον αφρό της θάλασσας

  • Η Αίγινα είναι ο πρώτος σταθμός του εφετινού αυγουστιάτικου αφιερώματος του «Βήματος».

«Επικίνδυνη αποστολή» στους Ολυμπιακούς

  • Για εντυπωσιακό «παρών» στην τελετή λήξης ετοιμάζεται ο Τομ Κρουζ.

Παρεμβάσεις

  • Αννα Διαμαντοπούλου, Υποψήφια πρόεδρος του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ
  • Διονύσης Σαββόπουλος, Τραγουδοποιός
  • Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου
  • Τζέιμς Λίντσεϊ, Aντιπρόεδρος στο think tank CFR

Μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής»,

Τρεις συναρπαστικές προσφορές έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν οι αναγνώστες αυτή την Κυριακή, 11 Αυγούστου, αποκλειστικά με «Το Βήμα της Κυριακής». Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι Γυναίκες Γράφουν Ιστορία», οι Παραπόταμοι της Έλλης Αλεξίου, το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς «Ηγέτες της Μεταπολίτευσης» με τον Χαρίλαο Φλωράκη, και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.

Οι Ηγέτες της Μεταπολίτευσης: Χαρίλαος Φλωράκης

Ένα βιβλίο της Νίτσας Λουλέ Θεοδωράκη, για τον αγωνιστή-επαναστάτη Χαρίλαο Φλωράκη.

«… Η φυλακή δεν μας απομάκρυνε από τη ζωή. Ξέραμε τι γίνεται έξω από τα σίδερα από τις εφημερίδες που βάζαμε παράνομα, τα βιβλία, από το ραδιοφωνάκι που είχαμε προμηθευτεί… Έτσι όταν μας απέλυσαν και γυρίσαμε σπίτια μας ήταν σαν να μην άλλαξε τίποτε στην Αθήνα. Και για το τραμ γνωρίζαμε που είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία και για τον υπόγειο σιδηρόδρομο που ένωνε τον Πειραιά με την Αθήνα…».

«Ο πολιτικός, ο στρατευμένος, ο μαχητής είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Την πλευρά την ανθρώπινη προσπαθεί να αγγίξει τούτο το βιβλίο και είναι μόνο μια γεύση, γιατί ένας άνθρωπος δεν χωρά σε μερικές κόλλες χαρτί.»

Οι Γυναίκες Γράφουν Ιστορία: Έλλη Αλεξίου – Παραπόταμοι

Οι Παραπόταμοι της Έλλης Αλεξίου γράφτηκαν λίγα χρόνια μετά τη λήξη της Κατοχής και το πέρας του Εμφυλίου. Στις όχθες τους διαδραματίζεται η πολυκύμαντη πορεία μιας κρητικής οικογένειας από την εποχή της όψιμης Τουρκοκρατίας ως την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Αναπαρίσταται η ταραχώδης διαδρομή της ελληνικής κοινωνίας στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα και αναβιώνουν οι κλυδωνισμοί της στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

H συμβίωση Ελλήνων και Τούρκων στην Κρήτη, η βίαιη ανταλλαγή των πληθυσμών, η εκρίζωση από την πατρίδα, η διαβίωση στην πρωτεύουσα και αργότερα η παλιννόστηση στο νησί, τα χρόνια της Κατοχής στην Αθήνα και το έπος της αντίστασης, ανασυνθέτουν ρεαλιστικά το σκηνικό μιας θυελλώδους και ζοφερής περιόδου, στην οποία κυριάρχησαν οι απώλειες, ο πόνος και η παραφροσύνη. Σε αυτά τα ταραγμένα χρόνια κυλούν οι Παραπόταμοι, για να αναδείξουν τους αφανείς πρωταγωνιστές της Ιστορίας, εκείνους που υπηρετούν με αφοσίωση την αξία του διαρκούς αγώνα και το όραμα για μια διαφορετική κοινωνία, ακόμα και αν απαιτείται να παίξουν με το θάνατο.

Ακόμη μαζί το «BHMAGAZINO»,

Ακόμα το «BHMAGAZINO» φιλοξενεί στο εξώφυλλό του, την Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη και τους ηθοποιούς Άκη Σακελλαρίου και Γιάννη Τσορτέκη. Οι τρεις τους φωτογραφίζονται και μιλούν για την τραγωδία του Αισχύλου «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» λίγο πριν την πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Ακόμα συνεντεύξεις διάσημων εικαστικών, ταξίδια που συναρπάζουν, υψηλή γαστρονομία, αποκλειστικότητες. Το «BHMAGAZINO» και τον καυτό μήνα Αύγουστο, είναι απόλυτα σαγηνευτικό! Γιατί κανένα περιοδικό δεν είναι σαν αυτό…

Μόνο με το Βήμα της Κυριακής 11 Αυγούστου.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25 (Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίου: «Χαρίλαος Φλωράκης»: €1,05 και «Πραπόταμοι»: €1,20)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.