Τσιτσιπάς: Επίθεση στον πατέρα του μετά τον αποκλεισμό – «Δεν είναι πολύ έξυπνος»

Το βρίσιμο κατά τη διάρκεια του αγώνα και η φραστική επίθεση του Στέφανου Τσιτσιπά στον πατέρα του μετά τον αποκλεισμό.

Φραστική επίθεση στον πατέρα του έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ήττα του με 2-0 (6-4, 6-4) από τον Ιάπωνα Κέι Νικοσίρι στο Μόντρεαλ.

Ο Έλληνας τενίστας έριξε μεγάλο φταίξιμο της ήττας του στον τεχνικό εξοπλισμό και τόνισε ότι ο πατέρας του δεν είναι πολύ έξυπνος.

«Αισθάνθηκα ότι η μπάλα μου ήταν νεκρή. Δεν ήταν αρκετά βαριά όταν πίεζα με το forehand. Είναι κυρίως θέμα εξοπλισμού, παρά τεχνικής. Τις τελευταίες τέσσερις – πέντε μέρες, παραπονιέμαι γι’ αυτόν τον λόγο στον προπονητή μου. Αυτός ήταν ο λόγος που τσακώθηκα μαζί του, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για εμένα ένας αγώνας ATP Masters 1000 είναι σημαντικός. Χρειάζομαι και αξίζω έναν προπονητή που με ακούει, ακούει τα σχόλιά μου. Ο πατέρας μου δεν είναι πολύ έξυπνος ή καλός στον χειρισμό τέτοιου είδους καταστάσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένος μαζί του» είπε.

Στην ερώτηση αν είναι στο πλάνο του κάποιες αλλαγές ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε: «Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα σκεφτόμουν κάποιες αλλαγές. Είμαι απογοητευμένος. Το σημαντικότερο για έναν παίκτη είναι να έχει άμεσο και καλό feedback από έναν προπονητή. Ο προπονητής δεν είναι αυτός που κρατά τη ρακέτα, αλλά ο παίκτης που προσπαθεί να εκτελέσει ένα πλάνο. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, που πρέπει να είναι αμοιβαία για να μπορέσω να εξελίξω τον τρόπο παιχνιδιού μου».

«Αν δεν φύγεις από το στάδιο δεν παίζω»

Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ κι ενώ ο Τσιτσιπάς έχανε γύρισε στον πατέρα του και φανερά εκνευρισμένος τουν έβρισε.

«Να φύγεις από το στάδιο τώρα. Αν δεν φύγεις από το στάδιο δεν παίζω. Βγες έξω από το στάδιο αυτή τη στιγμή» του έλεγες φανερά εκνευρισμένος.  Τελικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς έφυγε από τις κερκίδες λίγο πριν το τέλος του πρώτου σετ στο οποίο ο Στέφανος έχασε με 6-4.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.