O 29χρονος Nyjah Huston, κορυφαίος αθλητής στο σκέιτμπορντ, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι πραγματοποιώντας ένα από τα όνειρά του.

View this post on Instagram

A post shared by JAH (@nyjah)

Μια εβδομάδα μετά, ωστόσο, το μετάλλιο του δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού μοιάζει σαν κατεστραμμένο. Ένας θαυμαστής του, μάλιστα, του έγραψε στα social media «φίλε, μοιάζει λες και το κέρδισες το 1982».

Ο Nyjah Huston με βίντεο του στο Instagram δείχνει την κατάσταση του μεταλλίου του λέγοντας «Όταν το παίρνεις, είναι ολοκαίνουργιο. Αλλά μετά από μια εβδομάδα που το φόρεσα και άφησα φίλους μου να το βάλουν, δείχνει να χαλάει. Προφανώς δεν είναι τόσο καλή η ποιότητα».

Φωτογραφία: Instagram

Από τι φτιάχνονται τα μετάλλια;

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απαιτεί τα χρυσά και ασημένια μετάλλια να αποτελούνται από καθαρό ασήμι σε ποσοστό τουλάχιστον 92,5%.

Τα μετάλλια της πρώτης θέσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχουν 6 γραμμάρια επιχρύσωσης και ζυγίζουν συνολικά 529 γραμμάρια, ενώ τα ασημένια μετάλλια ζυγίζουν 525 γραμμάρια.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι ένα κράμα από χαλκό, κασσίτερο και ψευδάργυρο και ζυγίζει 455 γραμμάρια.

Επομένως, είναι φυσιολογικό να εμφανίζει όψη σκουριάς, να μαυρίζει και να χάνει τη γυαλάδα του λόγω των υλικών από τα οποία δημιουργείται.

Όλα τα μετάλλια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου περιέχουν μέταλλο από τον Πύργο του Άιφελ, κάτι που τα καθιστά μοναδικά.

Ποια είναι η χρηματική τους αξία;

Η αξία ενός χρυσού μεταλλίου ανέρχεται σε 1.027 δολάρια, ενώ τα ασημένια και χάλκινα μετάλλια αξίζουν 535 δολάρια και 4,60 δολάρια, αντίστοιχα, εξαιρουμένης της αξίας του σιδήρου από τον Πύργο του Άιφελ.