Ταλαντούχος, αλλά άπειρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης, δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Βίκτορ Ρασάντιν από τον Τατζικιστάν και να κάνει μια δυναμική αρχή στα 74 κιλά της ελευθέρας.

Ο 23χρονος Έλληνας είχε ν’ αντιμετωπίσει τον δεύτερο καλύτερο Ασιάτη της κατηγορίας κι έπεσε σε καθεμιά από τις παγίδες που του έστησε. Ο Ρασάντιν πήρε τέσσερις φορές από δύο πόντους μετά από τις λαβές που έβγαλε και φτάνοντας στο 8-0 απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Ο Κουγιουμτσίδης βρήκε δύο πόντους, αλλά ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός του. Ο παλαιστής από το Τατζικιστάν προστάτευσε το προβάδισμά του, έπαιξε με το ρολόι, αποκρούοντας τις απόπειρες του μικρού, και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Έλληνας παλαιστής θα περιμένει μήπως ο Ρασάντιν φτάσει ως τον τελικό της κατηγορίας για να έχει μια ευκαιρία στα ρεπεσάζ. Πρόκειται βέβαια για ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επαλήθευσης, δεδομένης της δυσκολίας της κατηγορίας.

«Μικρός είναι, όλα είναι μπροστά του»

«Δεν του βγήκε ο αγώνας του Γιώργου» είπε στην κάμερα ο προπονητής Θέμης Ιακωβίδης που μίλησε εκ μέρους του νεαρού παλαιστή. «Άφησε τον αντίπαλο να του πάρει τέσσερις πόντους στα πόδια και μετά στεναχωρήθηκε, νευρίασε», εξήγησε.

«Θα δούμε πώς θα πάει και ελπίζουμε για το καλύτερο. Θέλει χρόνο τώρα, να ξεκουραστεί. Μικρός είναι, όλα είναι μπροστά του. Είχαμε καλή κερκίδα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε το ματς όπως το θέλαμε».