Το όγδοο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι γεγονός. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ επικράτησε 5-4 στα σημεία του Μάιλς Αμίν από το Σαν Μαρίνο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 86κ. της ελευθέρας πάλης.

Μετά από μία συναρπαστική μάχη η οποία κρίθηκε στο βίντεο ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κατάφερε να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη. Ο 30χρονος παλαιστής μπλόκαρε εύκολα τις επιθέσεις του αντιπάλου του και κατάφερε να πάρει δύο πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα.

Με την έναρξη του δεύτερου τριλέπτου ο Κουρουγκλίεβ πήρε ακόμα δύο πόντους. Με το 4-0 υπέρ του προσπάθησε να κάνει διαχείριση του αγώνα. Στο τελευταίο λεπτό ο Μάιλς Αμίν προσπάθησε να κάνει την ανατροπή και θα τα κατάφερνε αν δεν υπήρχε η τεχνολογία.

Αρχικά, μείωσε σε 4-2 και στη συνέχεια με μία επίθεση στο τελευταίο δευτερόλεπτο έκανε το 4-4. Ωστόσο οι κριτές είδαν ξανά το βίντεο και έδωσαν και έναν πόντο στον Κουρουγκλίεβ και έτσι έγινα το τελικό 5-4.

Ποιος είναι ο Κουρουγκλίεβ

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ γεννήθηκε στο Νταγκεστάν, την ιδιόμορφη αυτή επαρχία της Ρωσίας που έχει μακρά παράδοση στην πάλη. Από μικρός ασχολήθηκε με το άθλημα και έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία, όντας δύο φορές Πρωταθλητής Ρωσίας το 2018 και το 2020, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2017 και πρώτος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 στο Μπακού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησε σε αυτόν όπως και σε όλους τους Ρώσους αθλητές ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς έχει απαγορευτεί η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο 30χρονος παλαιστής αναζήτησε λύση για να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό και τη βρήκε μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης που τον έκλεισε και τον ενέταξε στο δυναμικό της.