Ολυμπιακοί Αγώνες: Πικραμένος ο Κυνηγάκης – «Στα εύκολα είμαστε πανηγυρτζήδες»

Ο Άλκης Κυνηγάκης τερμάτισε δέκατος στα 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας - Το «ευχαριστώ» στο Σπύρο Γιαννιώτη και τα «πυρά» που εξαπέλυσε.

Ο Άλκης Κυνηγάκης τερμάτισε δέκατος στα 10 χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας κολυμβητής έπεσε στα νερά του ποταμού Σηκουάνα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε χρόνο 1:52:37,2.

Ο 26χρονος από τη Λήμνο μίλησε στην ΕΡΤ μετά τον αγώνα του κι αναφέρθηκε στη δύσκολή ψυχολογική κατάσταση και στην πίεση που έχει βιώσει την τελευταία τριερία

Τα ευχαριστώ και τα «πυρά»

«Ευχαριστώ πολύ τον Σπύρο Γιαννιώτη που ήταν δίπλα μου όλον αυτόν τον καιρό της προετοιμασίας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα όμως μίλησε για την έλλειψη πλήρους ομάδας στο πλευρό του.

«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον αθλητισμό στην Ελλάδα, να αγαπήσουν τους αθλητές, να είναι δίπλα τους και όχι απέναντί τους, Να το ακούσουν αυτοί που πρέπει να το ακούσουν και να είναι δίπλα στους αθλητές. Ένα εθνόσημο είναι, μια Ελλάδα. Να βρίσκουμε λύσεις πρέπει κι όχι να δίνουμε σφαλιάρες επειδή μπορούμε. Στα δύσκολα πρέπει να δείξουμε ποιοι είμαστε. Στα εύκολα είμαστε πανηγυρτζήδες. Αυτό θα πω κι ας το ακούσουν αυτοί που πρέπει να το ακούσουν. Ξέρουν ποιοι είναι», είπε μεταξύ άλλων ο Άλκης Κυνηγάκης.

Ο αθλητής διευκρίνισε ότι πήγε στο Παρίσι κουρασμένος σωματικά και πνευματικά, έχοντας χρειαστεί να υπερπηδήσει πολλά εμπόδια. Εξήγησε πως αναγκάστηκε ν’ αλλάξει προπονητές πριν καταλήξει δίπλα στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του 2016.

«Εδώ και τρία χρόνια πέφτω συνέχεια σε τοίχους και κάθε τρεις μήνες είμαι έτοιμος να τα παρατήσω.  Γι’ αυτό και δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω και θα πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Αν μπορέσω να γράψω βιβλίο, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Μέσα από αυτό το ταξίδι, έχω χάσει τον εαυτό μου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Άλκης Κυνηγάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα, για την οποία τόση κουβέντα έχει γίνει. «Έχω βουτήξει και σε χειρότερα νερά, τα οποία έχουν χειρότερη γεύση, γιατί κατάπια λίγο. Τώρα αν αρρωστήσω, θα πάθω ό,τι είναι να πάθω» υποστήριξε.

Ο αγώνας

Ο Άλκης Κυνηγάκης είχε κατορθώσει να βγει πέμπτος στο Τόκυο και για αυτό είχε βάλει στόχο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες να τα πάει καλύτερα, και να ανέβει στο βάθρο.

Κατά τη διάρκεια του τελικού, ο αθλητής της κολύμβησης ήταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ανάμεσα στην 5η και 9η θέση. Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο δεν κατάφερε να γυρίσει υπέρ τον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, εγκατέλειψαν ορισμένοι αθλητές την κούρσα, ενώ άλλοι αθλητές δεν αγωνίστηκαν καν στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Κρίστοφ Ρασόβσκι, το ασημένιο μετάλλιο ο Όλιβερ Κλέμετ και το χάλκινο ο Ούγγρος Ντέιβιντ Μπέτλεχεμ, ο οποίος κέρδισε για 0.6 δευτερόλεπτα τον Ιταλό Ντομένικο Ασερένζα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.