ΥΠΠΟ: Έκρινε παράνομη την απεργία των αρχαιοφυλάκων Κρήτης – Τα αιτήματα τους

Καταχρηστική κρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η προγραμματισμένη για την Κυριακή απεργιακή κινητοποίηση των αρχαιοφυλάκων Κρήτης.

Ανακοίνωση που ορίζει ως παράνομη την απεργία των αρχαιοφυλάκων Κρήτης εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Οπως αναφέρει το cretanews, oι αρχαιοφύλακες της Κρήτης κατηγορούν το Υπουργείο Πολιτισμού ότι απαξιώνει την εμπειρία των αρχαιοφυλάκων, διαμαρτυρόμενοι για τους συμβασιούχους του ΟΔΑΠ που έχουν προσληφθεί ως πωλητές και τοποθετούνται σε πόστα φύλαξης και ελέγχου επισκεπτών, αλλά και στην είσοδο «προσωπικού συνοδείας» από ιδιωτικές εταιρείες, για ξεναγήσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τους αρχαιοφύλακες της Κρήτης, η διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια.

Έτσι, ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία την Κυριακή, καθώς και διαμαρτυρία έξω από τον αρχαιολογικό χώρο Κνωσσού.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

«Από το Υπουργείου Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αρ. 499/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου κρίθηκε παράνομη η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που προκήρυξε η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων για την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατόπιν αυτού, κατά νόμον, τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Περιφέρειας Κρήτης οφείλουν να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.