Αλκοολόμετρο στα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από 7 Ιουλίου

Τι πρέπει να τσεκάρουν οι οδηγοί στο αυτοκίνητό τους πριν ξεκινήσουν για διακοπές.

Αλκοολόμετρο θα έχουν μέσα τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν από τις 7 Ιουλίου. Όταν ο οδηγός θα μπαίνει στη θέση του το μηχάνημα θα ανιχνεύει από την αναπνοή την ποσότητα και αν είναι πάνω από το όριο δεν θα παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA.

Εν τω μεταξύ η έξοδος των Αθηναίων για τις διακοπές του Αυγούστου κορυφώνεται και αρκετοί είναι εκείνοι που δεν θα επιλέξουν το πλοίο αλλά το αυτοκίνητο για το ταξίδι τους.

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου είναι απαραίτητος πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, καθώς μπορεί να προλάβει βλάβες ή σοβαρότερα προβλήματα. Επιπλέον ένας έλεγχος μπορεί να αποβεί και «ευεργετικός» για την τσέπη των οδηγών, αφού μπορεί να προλάβει το δυσάρεστο σενάριο μιας βλάβης στη μέση του πουθενά.

«Θα πρέπει να προσέξει κάποια βασικά πράγματα τα οποία αμελεί συνήθως να τα κάνει. Καλό είναι να γίνονται πριν ξεκινήσουμε το μεγάλο ταξίδι μην έχουμε απρόοπτα που θα μας χαλάσουν και τη διάθεση και τις διακοπές», λέει ο τεχνικός διευθυντής, Αντώνης Πολυχρονόπουλος.

«Τα βασικά που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών. Όσο καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο και να έχουμε αν τα ελαστικά δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε θα έχουμε πρόβλημα σίγουρα» είπε.

Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να ελέγξουν «την κατάσταση των υαλοπινάκων, να είναι καθαροί», όπως και τα υγρά του αυτοκινήτου, λάδια και αντιψυκτικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.