Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επισήμανε ότι υπάρχει η κοινοτική οδηγία 5042 του 2022 που επιτρέπει στα κράτη – μέλη αλλά και στην Ελλάδα να μειώσουν το ΦΠΑ στα εισιτήρια για τους επιβάτες και τα Ι.Χ αλλά η κυβέρνηση αρνείται να το πράξει.

Όπως είπε: «Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια, υπάρχει αισχροκέρδεια και ακραίος κυνισμός από την κυβέρνηση» αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Βούλτεψη ενώ υπενθύμισε και τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για «αρνί Rolls Royce» λες και το πασχαλινό αρνί αποτελεί είδος πολυτελείας.

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠαΣοΚ, τόνισε ότι οι πολίτες ζητούν από το ΠαΣοΚ πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κερδίσει τις εκλογές και θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της παράταξης δεν έχω φύγει ποτέ από το ΠαΣοΚ και στα καλά και στα δύσκολα. Ο κόσμος του ΠαΣοΚ γνωρίζει ποιος είναι ο Μιχάλης Κατρίνης. Εγώ λέω ξεκάθαρα ότι δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα ενός ΠαΣοΚ που παλεύει για την δεύτερη θέση με ποσοστά 13% και 15%.

Πιστεύω βαθιά σε μια μεγάλη και πλατιά δημοκρατική παράταξη που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να είναι κόμμα εξουσίας. Το ΠαΣοΚ δεν προσφέρεται για να διευκολύνει την παραμονή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία ως κυβερνητικός εταίρος» ανέφερε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά για την «αιμορραγία» σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οι 460 θέσεις που έμειναν κενές στις στρατιωτικές σχολές αλλά και το κύμα παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό που οφείλεται σε βαθύτερες αιτίες, όπως η αίσθηση αδικίας, η αναξιοκρατία, οι χαμηλές αμοιβές και η έλλειψη κινήτρων.

«Πέρα από τα οπλικά συστήματα, συντελεστής ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας των ενόπλων δυνάμεων, που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Πολιτείας».