Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, την Παρασκευή (9/8). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων στο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι πρόσφατες εξελίξεις στο οποίο επιβεβαιώνουν κατά την Κουμουνδούρου την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στη χώρα.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο με ταυτόχρονη αποσυσχέτιση τη ΕΥΠ με το Predator, αποτελούν όχι μόνο σημάδια, αλλά ολάκερες αποδείξεις της εκτεταμένης προσπάθειας συγκάλυψης.

«Δεν θεωρώ ότι μια τέτοια έρευνα καταλήγει σε αυτό το σημείο χωρίς σκοπιμότητα. Θεωρώ ότι είναι πολύ έξυπνοι αυτοί οι άνθρωποι, ξέρουν πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους» αποκρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στη σχετική ερώτηση που του έγινε υπονοώντας έναν ολοφάνερο επηρεασμό των δικαστών από την κυβέρνηση.

«Αυτό που έγινε στην έρευνα του Predator, δηλαδή 27 στόχοι, το ένα τρίτο στην ουσία των στόχων, να συμπίπτει μεταξύ Predator και ΕΥΠ και γνωρίζοντας όλοι ότι υπήρχε ενιαίο κέντρο στο Μαξίμου υπό τον ανιψιό του πρωθυπουργού, ο οποίος ζητάει και τα ρέστα μετά διαδικτυακά με το που βγήκε αυτή η απόφαση, προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων και αφορά όλους τους Έλληνες», υποστήριξε κατόπιν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατέληξε δε λέγοντας πως «όταν κάτι τέτοιο γίνεται σε ένα άτομο, μπορεί να γίνει παντού».

«Είναι ο Κασσελάκης η αιτία όλων των δεινών;»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη «υπουργό Διάλυσης Υγείας», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα πως «οι όποιες διαφωνίες» αφορούν «στη διαχείριση του κόμματος το τελευταίο καιρό, όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και προανήγγειλε πως στη ΔΕΘ προτίθεται να παρουσιάσει «τη σύγχρονη αριστερή πρόταση», στην οποία φαίνεται πως δεν χωρά το ΠαΣοΚ ανεξαρτήτως ηγεσίας.

Στο φινάλε δε διερωτήθηκε ρητορικά αν «ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας» κι αν «η compact πισίνα του 20 στη θέση της προϋπάρχουσας δεξαμενής δείχνει κάτι για το που πρέπει να πορευτεί η χώρα».