Εκρηκτικό ήταν το κλίμα που συνάντησε ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου που επισκέφτηκε.

Ο Υπουργός, ο οποίος συνδύασε στις διακοπές του στην τουριστική περιοχή Γεννάδι Ρόδου με επισκέψεις σε νοσοκομεία, ήρθε αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Λέρου, της Κω και κυρίως της Ρόδου όπου οι υγειονομικοί καθώς και οι κάτοικοι δεν του χαρίστηκαν και τον αποδοκίμασαν με συνθήματα όπως  «ντροπή σου» και «παραιτήσου τώρα».

Φώναζαν ρυθμικά «ντροπή» ενώ από τους υγειονομικούς και τους κατοίκους των νησιών ακούστηκαν πολλά παράπονα για την υποβάθμιση των παροχών υγείας σε αυτά.

Ειπώθηκε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι υποδομές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και ότι τα Κέντρα Υγείας είναι υποβαθμισμένα, ενώ οι υγειονομικοί εξέφρασαν και τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το πλήθος των αεροδιακομιδών που στοιχίζουν από 3.000 έως 36.000 ευρώ.

Και όλα αυτά Αύγουστο μήνα που τα νησιά είναι γεμάτα από τουρίστες και οι κάτοικοι όπως λένε αντιμετωπίζουν καθημερινώς την κάκιστη κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δωδεκανήσου.

Μάλιστα στο νοσοκομείο της Ρόδου η πρόεδρος των εργαζομένων Ελπίδα Παπαθανασίου αναφέρθηκε σε ελλείψεις γιατρών και προσωπικού  τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες,  αύξηση των αποδοχών και συνεχή εκπαίδευση. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται περισσότερες από 9 ώρες ημερησίως κάνοντας υπερωρίες που πληρώνονται με ψίχουλα.

Το θέμα της υγείας έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός  το αναφέρει εδώ και χρόνια ως πρώτο πρόβλημα αντιμετώπισης πλην όμως παραμένει την στιγμή που οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας θησαυρίζουν λόγω των ελλείψεων που βρίσκουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους στα δημόσια νοσοκομεία. Οι συνεχείς υποσχέσεις για άμεσες προσλήψεις δεν βρίσκουν πλέον ευήκοα ώτα ανάμεσα στους πολίτες.