Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα βιβλία που πήρε μαζί του στις διακοπές

Σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστά τα βιβλία τα οποία θα τον συντροφεύσουν στις διακοπές του.

Η αδυναμία που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα βιβλία είναι γνωστή. Αυτή την περίοδο που θα κάνει τις ολιγοήμερες διακοπές του φρόντισε να πάρει αρκετά μαζί του και τα μοιράστηκε με όσους τον ακολουθούν στα social media.

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα επεσήμανε ότι δεν ξέρει ποια από αυτά θα «προφτάσει».

  1. «Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη», του Χρήστου Χωμενίδη: Στην πιο πρόσφατη κυκλοφορία του ο συγγραφέας εκφράζει κάποια στιγμή σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, τις ανησυχίες ενός ανθρώπου του καθήκοντος, ο οποίος θα ήθελε να ζούσε επικίνδυνα.
  2. «The Centre Must Hold», του Γιαΐρ Ζίβαν, σύμβουλου εξωτερικής πολιτικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ
  3. «The Anxious Generation» του Αμερικανού ψυχολόγου Τζόναθαν Χάιντ: Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο είναι αφιερωμένο στους νέους γονείς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεγαλώνοντας τα παιδιά τους στην εποχή των smartphones.
  4. «Το παιχνίδι της κλίμακας», της Βουλγάρας ιστορικού Μαρία Τοντόροβα: Ο συγκεκριμένος τόμος συγκροτεί μια συνοπτική διανοητική βιογραφία της κορυφαίας βαλκανιολόγου ιστορικού της εποχής μας μέσα από μια επιλογή των ίδιων της των κειμένων.
  5. «The Coming Wave», του Μουσταφά Σουλεϊμάν: Σε αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο από τον απόλυτο γνώστη της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο συγγραφές καθορίζει το «πρόβλημα του περιορισμού» -το έργο της διατήρησης του ελέγχου των ισχυρών τεχνολογιών- ως την ουσιαστική πρόκληση της εποχής μας.
  6. «Justinian», του καθηγητή Πίτερ Σαρρή: Ένα βιβλίο για τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Σε αυτό ο συγγραφέας μάς δείχνει ότι μέσα σε όλη την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις του ο Ιουστινιανός ήταν, με πολλούς τρόπους, ένας πολύ σύγχρονος αυτοκράτορας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.