Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα παραμείνει στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου στα 86 κιλά της ελεύθερας πάλης, αρκεί ο Χασάν Γιαζντανιτσαρατί να φτάσει στον τελικό.

Ο 32χρονος παλαιστής προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση τον σπουδαίο αντίπαλό του, αλλά η αποστολή του στο ταπί δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ύστερα από το 1-0 του Γιαζντανιτσαρατί, έκανε μια σύνθετη λαβή και πήρε τέσσερις μαζεμένους πόντους, κάτι περισσότερο όμως δεν βρήκε στη συνέχεια.

Ο αργυρός ολυμπιονίκης του Τόκιο (και χρυσός του Ρίο σε ελαφρύτερη κατηγορία) φρόντισε να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους, να οδηγήσει τον Κουρουγκλίεφ στα δικά του νερά και να κερδίσει οκτώ αναπάντητους πόντους, φτάνοντας στο 9-4 που τον έστειλε στη μεγάλη μάχη με τον Ναζέμ Αμίνε Μάιλς, Αμερικανό στην καταγωγή που εκπροσωπεί το Σαν Μαρίνο.

Τι χρειάζεται Κουρουγκλίεφ για να διεκδικήσει μετάλλιο

«Κουράστηκα πολύ», παραδέχθηκε ο 32χρονος παλαιστής στην κάμερα της ΕΡΤ, δηλώνοντας πάντως αισιόδοξος για πρόκριση του Ιρανού στον τελικό. «Δεν κοιτάω αν είναι ολυμπιονίκης ο αντίπαλος, απλώς ήταν καλύτερος. Έδωσα το καλύτερο, αλλά δεν ήταν η δική μου μέρα», συμπλήρωσε ο Κουρουγκλίεφ.

Ο Κουρουγκλίεφ περιμένει νίκη του Ιρανού προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στη δεύτερη ευκαιρία και να παλέψει για την τρίτη θέση του βάθρου μέσα από τα ρεπεσάζ. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κάνει δύο νίκες.