Γλαβίνας: Στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι θιασώτες της θεωρίας ότι η αγορά αυτορυθμίζεται

Ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε πως η κυβέρνηση, «αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, προσφέρει αλαζονεία», σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βούλτεψη για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

«Στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι θιασώτες της θεωρίας ότι η αγορά αυτορυθμίζεται», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Θανάσης Γλαβίνας, με αφορμή τις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών.

Εξήγησε ότι «όπως και σε άλλα ζητήματα, π.χ. στην εμπορία τροφίμων, έτσι και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια περιμένουν πως κάποιο αόρατο χέρι θα μπορέσει να δημιουργήσει σωστές συνθήκες στην αγορά. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Η αγορά χρειάζεται ισχυρές κρατικές παρεμβάσεις, κάτι που η κυβέρνηση αποφεύγει συνειδητά και δυστυχώς προσφέρει υπερκέρδη σε αγορές που έχουν ολιγοπωλιακή δομή».

Ο Θανάσης Γλαβίνας σημείωσε πως «οι υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αφορούν τα νησιά μας, στα οποία οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις λειτουργούν ως ‘εθνικός δρόμος’ για τους μόνιμους κατοίκους τους. Δεν είναι, όπως ψευδώς ή σκοπίμως αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης, ένα μέσο για να μετακινούνται μόνο τουρίστες».

«Η κυβέρνηση, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, προσφέρει αλαζονεία»

Έτσι λοιπόν, υπογράμμισε, «σε μια σειρά αποτυχιών της κυβέρνησης να ρυθμίσει τα καρτέλ στην υγεία, τα καύσιμα, τις μεταφορές και τα τρόφιμα προστίθεται και αυτό των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που επιβαρύνουν καθημερινά τους πολίτες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και υπό την πίεση των γεγονότων να λάβει κάποια ανεπαρκή μέτρα».

Αναφορικά με την στάση και τις προτάσεις του ΠαΣοΚ σχετικά με το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανέδειξε πως «υπάρχει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στη διάθεσή μας και αυτό είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που λειτουργεί σε όλες τις χώρες υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν λοιπόν, η προαναφερθείσα επιτροπή είναι ισχυρή και επαρκώς στελεχωμένη – κάτι που δεν ισχύει σήμερα – τότε μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και να ρυθμίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά, ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια. Συνεπώς προτάσεις υπάρχουν. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει την πολιτική βούληση να αντιταχθεί σε συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα;», ρώτησε ο κ. Γλαβίνας.

«Η κυβέρνηση, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, προσφέρει αλαζονεία», ανέφερε, επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, μιλώντας στο Open, αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία πρότεινε ως λύση στην ακρίβεια των ακτοπλοϊκών, αντί των ελληνικών νησιών, να προτιμούμε την… ενδοχώρα.

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε την εμπειρία να διεξάγουμε εκλογές χωρίς ψεγάδια»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου και την καχυποψία που πλανάται στον αέρα – κυρίως εκ μέρους του υποψηφίου για την ηγεσία του ΠαΣοΚ, Χάρη Δούκα – ο Θανάσης Γλαβίνας υπήρξε ξεκάθαρος, σημειώνοντας πως «στο ΠαΣοΚ έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία, ήμασταν άλλωστε οι πρώτοι που φέραμε τη διαδικασία εκλογής από την βάση, να διεξάγουμε την εσωκομματική εκλογική διαδικασία χωρίς ψεγάδια».

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως στην τελευταία διαδικασία του 2021, είχαν ψηφίσει 270.000 πολίτες, «αριθμός που δεν τον περιμέναμε», αλλά το σύστημα και τα στελέχη «ανταποκρίθηκαν άψογα. Έτσι και τώρα η αρμόδια επιτροπή, τα στελέχη, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων αλλά και το σύνολο του κόμματος θα εργαστούν ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Το να μένουμε σε διαδικαστικές λεπτομέρειες και σε θέματα που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη βάση δεν ωφελεί. Όλα θα γίνουν με απόλυτη ακεραιότητα και διαφάνεια», τόνισε καταληκτικά.

Ειδήσεις Σήμερα:

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.