Γερμανία: 2 νεκροί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται - Έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε η οροφή και μαζί της ένας από τους δύο ορόφους  ξενοδοχείου, στο Κρεβ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, κοντά στον ποταμό Μοζέλα στη Γερμανία.

Από τους 14 που βρίσκονταν στο κτίριο πέντε απομακρύνθηκαν άμεσα και άλλοι έξι -ανάμεσά τους ένα παιδί 2 ετών- απεγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ώρες, μαζί και ένας σκύλος. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

Το ξενοδοχείο «Reichschenke zum Ritter Götz» είναι κατασκευή του 17ου αιώνα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της περιοχής Πέτερ Φρίτσεν, τις προηγούμενες ημέρες διενεργούνταν οικοδομικές εργασίες στο κτίριο, ωστόσο θα πρέπει να διερευνηθεί εάν και κατά πόσο σχετίζονταν με αυτό που συνέβη. Ο Φρίτσεν δήλωσε ότι έχει ήδη διατάξει έρευνα για ανθρωποκτονία.

Σώο παιδί και μητέρα, εγκλωβισμένος ο πατέρας

Δύο από τα άτομα που βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια εκτιμάται ότι φέρουν σοβαρά τραύματα. Μαζί με το παιδί που σώθηκε απομακρύνθηκε από τα συντρίμμια και η μητέρα του, ενώ εγκλωβισμένος παραμένει ο πατέρας. Η οικογένεια κατάγεται από την Ολλανδία και επισκέφθηκε την περιοχή του ποταμού Μοζέλα για διακοπές.

«Δεν πιστεύω ότι έχω χαρεί ποτέ τόσο επειδή είδα ένα παιδί. Είχαμε όλοι δάκρυα στα μάτια. Αρχικά πιστεύαμε ότι είναι όλοι νεκροί. Αλλά το παιδί ήταν ευδιάθετο και μας χάρισε μια πολύ συγκινητική στιγμή – ακόμη και έπειτα από 4.000 επιχειρήσεις», δήλωσε ο επιθεωρητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Γεργκ Τόις.

Σκυλιά, drone και επαφή με κινητά

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονταν από την αρχή σε επικοινωνία με κάποιους από τους εγκλωβισμένους μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικό βαρύ εξοπλισμό προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στα ερείπια και να τοποθετήσουν μικρόφωνα ώστε να καταστεί εφικτή η επαφή μαζί τους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται επίσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και με drones, ενώ το κτίριο εξακολουθεί να κινείται, κατά 5mm/ώρα, όπως δείχνουν οι ειδικοί αισθητήρες που τοποθετήθηκαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μίχαελ Έμπλινγκ ευχαρίστησε τους διασώστες για τις προσπάθειές τους και δήλωσε ότι η σκέψη του βρίσκεται στα θύματα και στις οικογένειές τους. «Είναι πολύ σπάνιο ένα κτίριο να καταρρεύσει με τέτοιον τρόπο», δήλωσε. «Σαν ένας χάρτινος πύργος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Γεργκ Τόις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.