Μίλτος Τεντόγλου: Όρκος νίκης από τον αντίπαλο του

Οι δηλώσεις των Ουέιν Πίνοκ και Ματία Φουρλάνι μετά τη νέα ήττα από τον Μίλτο Τεντόγλου. Έπλεξε το εγκώμιο του Ιταλού ο Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο πρώτος άλτης μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη στο μήκος. Το αν ο 26χρονος θα έχει τη διάθεση να αντέξει άλλους δύο Ολυμπιακούς κύκλους για να… πιάσει τον Αμερικανό θρύλο του στίβου, αυτό δεν είναι θέμα της παρούσης.

Δεδομένο είναι πως διανύουμε την «εποχή Τεντόγλου» στο μήκος των ανδρών, πρωτόγνωρο για Έλληνα αθλητή στίβου, αλλά η παγκόσμια κοινότητα τον έχει αγκαλιάσει. Περίμενε το… μπαμ από τον Ματία Φουρλάνι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, αλλά ο Ιταλός στα 20 χρόνια του φαίνεται πως δεν είναι έτοιμος ακόμη να κερδίζει τον Τεντόγλου.

«Είναι μεγάλο κατόρθωμα (σ.σ. η δεύτερη νίκη του σε Ολυμπιακούς Αγώνες). Είμαι χαρούμενος, αλλά πολύ κουρασμένος. Η επίδοση μου δεν ήταν κακή, αλλά όχι καλή», υπογράμμισε ο Τεντόγλου για το άλμα στα 8.48μ. που του έδωσε τη νίκη.

«Είχα ένα ξεχωριστό λόγο για να κάνω 8.75μ. Ήταν αδύνατο να πηδήξω τόσο μακριά, δεν ήταν οι κατάλληλες συνθήκες με τον άνεμο να γυρίζει αρκετές φορές. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα πως αυτό το άλμα θα ήταν αρκετό (σ.σ. για τη νίκη), οι αντίπαλοι μου είναι πολύ ταλαντούχοι και ικανοί. Πίεσα πολύ τον εαυτό μου για να κάνω περισσότερα».

Ο Τζαμαϊκανός Ουέιν Πίνοκ αντίκρισε ξανά την πλάτη του Τεντόγλου σε δεύτερη μεγάλη διοργάνωση μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Το αργυρό μετάλλιο είναι αρκετό για τον ίδιο για τώρα, ένα μετάλλιο που σημαίνει πολλά για την Τζαμάικα, αφού είναι το πρώτο στο μήκος μετά το 1996 στην Ατλάντα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τι σημαίνει για μένα να είμαι Ολυμπιονίκης. Ήταν κάτι που ήθελα από μικρό παιδί, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και είμαι χαρούμενος. Το αφιερώνω στη μητέρα μου, την έχασα στα 14 μου χρόνια, νιώθω ότι θα είναι πολύ περήφανη για το γιο της».

Ο Πίνοκ που έκανε 8.36μ. στη δεύτερη προσπάθεια του όταν και πήρε «φωτιά» ο τελικός κατέληξε «είναι δώρο Θεού αυτό το μετάλλιο, θα συνεχίσω και πιστεύω πως θα κατακτήσω κάποτε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν δύσκολος αγώνας. Ξέρω πως μια μέρα θα νικήσω αυτόν τον Έλληνα στα σίγουρα».

Εμφανώς συγκινημένος ο Ματία Φουρλάνι με το χάλκινο μετάλλιο υπογράμμισε «δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Είναι το πιο υπέροχο συναίσθημα στη ζωή μου και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μου. Τεχνικά έκανα τον καλύτερο αγώνα στην καριέρα μου, πέρυσι (σ.σ. 2023) δεν πέρασα καν στον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, φέτος είμαι τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας ότι πρέπει να έχεις υπομονή και να εμπιστεύεσαι τους νέους ανθρώπους γιατί όλα γίνονται. Αυτό το μετάλλιο είναι μόνο η αρχή».

Ο Τεντόγλου που απολαμβάνει το συναγωνισμό μίλησε κολακευτικά για το νεαρό αντίπαλο του: «Πραγματικά μου λέτε πως η Ιταλία είχε 40 χρόνια να πάρει μετάλλιο στο μήκος στους άνδρες (σ.σ. ο Τζιοβάνι Εβανγκελίστι ήταν τρίτος στο Λος Άντζελες το 1984); Είναι φανταστικό. Ο Φουρλάνι είναι ένας εξαιρετικός αντίπαλος, δίνει το καλύτερο σε κάθε αγώνα του. Είναι πολύ νέος, έχει κατακτήσει φέτος δύο αργυρά και ένα χάλκινο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ποτέ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.