Η Ελίνα Τζένγκο ζει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της και το απολαμβάνει δεόντως. Από τη στιγμή δε που αυτή η παρθενική συμμετοχή της συνδυάστηκε με το εισιτήριο για τον τελικό του ακοντισμού που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (10/8, 20:30), έχει κάθε λόγο να ‘ναι διπλά χαρούμενη.

Έχει βέβαια άλλη μια αποστολή να ολοκληρώσει και είναι η ίδια αυτή που βάζει πολύ ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών της.

«Ναι, με βλέπω στα μετάλλια» αποκρίθηκε η Ελίνα Τζένγκο, αφότου είχε ρίξει το ακόντιό της στα 63.22, είχε υπερβεί το όριο των διοργανωτών και είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση του προκριματικού της Τετάρτης.

Αρκεί βέβαια, όπως η ίδια εξήγησε, «να παραμείνω όπως ήμουν σήμερα». Πώς ακριβώς; «Έμεινα ψύχραιμη και συγκρατήθηκα», εξήγησε, καθώς «ήξερα ότι μπορούσα να βγάλω τέτοια επίδοση». Έτσι δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά από την πολύ χαμηλή πρώτη (52.02) που αποδείχθηκε περισσότερο βολή προθέρμανσης.

«Σε πιάνει ανατριχίλα»

Την Τζένγκο τη βοήθησε πολύ το γεγονός πως στο Παρίσι έχει τη στήριξη όλης της οικογένειά της. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «μου έδωσαν δύναμη και είναι εδώ για να με στηρίξουν», παρόντες σ’ ένα κατάμεστο Σταντ ντε Φρανς με την ατμόσφαιρα του οποίου «σε πιάνει ανατριχίλα, σε βοηθάει για το αποτέλεσμα».

Ανάλογα τα συναισθήματα της Τζένγκο και για τον συγκινημένο προπονητή της, ο οποίος «στεναχωριέται που λόγω του άγχους μου καταστρέφω τον εαυτό μου».

«Με πείσμωσε η έκτη θέση στη Ρώμη» ομολόγησε ακόμη η 22χρονη πρωταθλήτρια, η οποία θα πρέπει πλέον «να δουλέψω για δύο ημέρες και να το διαχειριστώ» έτσι ώστε, όπως κατέληξε, «να με αξιώσει ο Θεός και να πάρω ένα μετάλλιο».