Η τροπή που πήραν τα πράγματα για τη Μαρία Πρεβολαράκη δεν ήταν η επιθυμητή. Η ήττα της με 3-2 από τη Γερμανίδα Ανίκα Βέντλε στον πρώτο αγώνα που έδωσε για την κατηγορία των 63 κιλών την έθεσε επί της ουσίας εκτός συνέχειας και μοιάζει να της στερεί ένα πιο λαμπερό αντίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός κι αν γίνει η έκπληξη και συνεχίσει στα ρεπεσάζ.

Τουλάχιστον είναι εκεί και το ζει για τελευταία φορά, όπως η ίδια η 32χρονη παλαίστρια είχε ανακοινώσει και επανέλαβε μετά τον ατυχή αγώνα της.

«Πίστευα ότι ο Θεός μού έδωσε αυτήν την απρόσμενη πρόκριση για κάτι καλύτερο, δεν το καταφέραμε όμως ούτε τώρα. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Είναι οριστική η απόφασή μου να είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί, ίσως προσπαθήσω του χρόνου να ενισχύσω την ομάδα στο Ευρωπαϊκό – δεν ξέρω. Θα το δω αυτό, το μόνο που χρειάζομαι τώρα είναι ξεκούραση», ανέφερε φορτισμένη συγκινησιακά η Μαρία Πρεβολαράκη.

Πρεβολαράκη: «Η χρονιά δεν με θέλει, δεν είμαι ανεβασμένη ψυχολογικά»

Προφανώς και η ίδια ήταν απογοητευμένη με την αρχική έκβαση στο Παρίσι. «Δυστυχώς ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Είχα σχεδόν περάσει λίγο πριν το τέλος, αλλά ένα δικό μου λάθος, αντί να προσπαθήσω να περάσω τελείως από πίσω για να εξασφαλίσω τους δύο πόντους, ρίσκαρα και τράβηξα πίσω. Αυτό δεν μου βγήκε. Τα λάθη πληρώνονται», εξήγησε.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα ήθελα. Η Γερμανίδα είναι μια αθλήτρια από την οποία δεν έχω χάσει στο παρελθόν και έχασα τώρα. Γενικά η χρονιά δεν με θέλει γιατί έχω χάσει από αθλήτριες που δεν έχω χάσει ξανά και χάνω τώρα. Νομίζω ότι δεν είμαι πολύ ανεβασμένη ψυχολογικά και αυτό έχει επίπτωση στην απόδοσή μου» συμπλήρωσε η πολύπειρη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.