Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δεν θα διεκδικήσει το μετάλλιο που τόσο ήθελε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Παρά το γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στα 6 δεύτερα πριν από το τέλος για την ισοφάριση που θα έφερνε πέναλτι, η Σερβία βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά πριν από το φινάλε και να επιβληθεί 12-11 παίρνοντας στην εκπνοή το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο Νίκολα Γιάκσιτς με μια «βολίδα» πριν ακριβώς ακουστεί η κόρνα της λήξης, που αιφνιδίασε τον Ζερδεβά, άφησε εκτός τετράδας την Ελλάδα και επέτρεψε στους χρυσούς ολυμπιονίκες του Τόκιο να συνεχίσουν την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους.

Ανατροπή στην ανατροπή και ξανά ανατροπή

Η μεγάλη μάχη της Τετάρτης (7/8) με τη Σερβία, μια επανάληψη του τελικού στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, ήταν από κάθε άποψη συγκλονιστική και κρίθηκε οριακά. Δυστυχώς όμως δεν είχε αίσια έκβαση για την Εθνική.

Η Ελλάδα, που είχε προηγηθεί 3-2, είχε γυρίσει το 6-5 των Σέρβων και με διαδοχικά γκολ του Σκουμπάκη είχε κρατήσει το προβάδισμα (7-6, 8-7, 9-8). Με εκτέλεση του Γκίλλα μάλιστα πήγε και στο 10-9. Ήταν το σημείο που κάποια σφυρίγματα πήγαν υπέρ των Σέρβων και διαμόρφωσαν μια περίπλοκη συνθήκη πριν από τελευταίο τρίλεπτο.

Δυο ευκαιρίες χάθηκαν, αλλά με τον Βλαχόπουλο να ευστοχεί στη γωνία μετά το τάιμ άουτ του Βλάχου, όλα έδειχναν πέναλτι. Απλώς ο Σέρβος διεθνής είχε διαφορετική άποψη, προλαβαίνοντας τον χρόνο, τα χέρια και την επέμβαση του Ζερδεβά.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1

Σερβία: Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Σ. Ράσοβιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Ν. Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Π. Γιάκσιτς, Β. Ράσοβιτς 3