Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για Κοινόχρηστους Χώρους στο Ξενία Σκιάθου

Για πρώτη φορά, δημιουργείται ένα νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στο παραθεριστικό χωριό Ξενία Σκιάθου.

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και ο Δήμος Σκιάθου συνεργάζονται για να θέσουν τους κανόνες λειτουργίας και χρήσης αυτών των χώρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, με απόφαση του, ψήφισε ειδικούς κανόνες για τους κοινόχρηστους χώρους του Ξενία. Το Υπουργείο ζήτησε τη γνώμη του Δήμου, και η Δημοτική Αρχή πρότεινε επτά τροποποιήσεις για να ενισχύσει τον ρόλο του Δήμου και να εξασφαλίσει δίκαιη διαχείριση των χώρων αυτών.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε για την απόφαση αυτή: «Η σύνταξη αυτού του κανονισμού είναι μια δικαίωση του πολύχρονου αγώνα της δημοτικής αρχής. Η τήρηση της νομιμότητας είναι αδιαπραγμάτευτη και στόχος μας είναι η αρμονική συνεργασία μεταξύ Δήμου, φορέων και ιδιωτών. Ευχαριστώ θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, και τη Γενική Γραμματέα της Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου, Νάγια Κόλλια, για την εξαιρετική συνεργασία».

Ο κανονισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τους 16 συμβούλους, 11 ψήφισαν υπέρ, 1 κατά, και 4 ζήτησαν αναβολή. Ο κανονισμός αφορά στη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στις Κουκουναριές, όπως δρόμους, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης.

Οι κοινόχρηστοι χώροι περιγράφονται σε απόφαση του 2017, η οποία απαιτεί την παραχώρηση αυτών των χώρων στον Δήμο για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Ωστόσο, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Elivi Hotel, αμφισβητεί την κυριότητα του Δήμου και έχει στραφεί νομικά κατά του Δήμου και του ΤΑΙΠΕΔ.

Για να σταματήσει η καταπάτηση των κοινόχρηστων χώρων, ο Δήμος συνεργάζεται με το Υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ για έναν κανονισμό λειτουργίας που θα εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο στους επισκέπτες και θα απαγορεύει τις μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.