Ζέστη θα επικρατεί σήμερα 7/8 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ένα μικρό βροχερό διάλειμμα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τοπικές βροχές και μπόρες θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά του ηπειρωτικού κορμού, δηλαδή κατά μήκος της Πίνδου έως και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Πιθανόν να επηρεαστούν τοπικά περιοχές δυτικότερα της Πίνδου, ορεινές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και ίσως πρόσκαιρα να βρέξει και σε ορεινά τμήματα στη Κεφαλονιά σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του MEGA, Χριστίνας Ρήγου.

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 36-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά, θα υπάρξουν όμως και περιοχές στη Θράκη και στη δυτική Μακεδονία όπου θα είναι λίγο πιο δροσερά με 33 βαθμούς. Και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 33-34 και έως 36 βαθμούς νοτιότερα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αίθριος καιρός αναμένεται στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 24-37 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς το πρωί, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν έως 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρη συννεφιά στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς , με ήπιο νοτιά στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, προβλέπει τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών. Αύριο Πέμπτη 8/8 η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, τους 35 την Παρασκευή και τους 36-37 το Σαββατοκύριοκο. Στους 36 βαθμούς Κελσίου θα παραμείνει ο υδράργυρος και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα – Τρίτη).

Στις πεδινές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.