Φωτιά στο Ρέθυμνο: Σε πλήρη εξέλιξη το μέτωπο – Ήχησε το 112, εκκενώνεται οικισμός

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Χορδάκι Ρεθύμνου στην Κρήτη - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζει να είναι αυτή την ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ, του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο σημείο Χορδάκι.

Αυτή την ώρα δρουν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 22 οχήματα, υδροφόρες, ενώ υπάρχει και συνδρομή εθελοντών. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Ήχησε το 112

Δεύτερο μήνυμα από το 112 καλεί σε εκκένωση της περιοχής Αγία Παρασκευή.

Λίγα λεπτά πριν τις 17:00 εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η φωτιά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τα πάνω στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.

«Θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και όπως προσωπικά αντιλαμβάνομαι το πεδίο της φωτιάς, έχει αρχίσει ο έλεγχός της», εξήγησε ο δήμαρχος.

Τόνισε επίσης ότι η Κρήτη πρέπει να έχει μόνιμη έδρα ελικοπτέρων, διότι συνεχώς αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή τους για την άμεση οριοθέτηση και κατάσβεση μιας φωτιάς, όταν αυτά κληθούν γρήγορα να συμμετέχουν στην πυρόσβεση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.