Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για ένα μη γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο πιθανώς διακινείται και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το «Miracle Mineral Solution» ή «MMS» το οποίο, παρουσιάζεται ως αντίδοτο για τις παρενέργειες των εμβολίων του κορονοϊού και θεραπεία πολυάριθμων νόσων.

Όπως αναφέρει η Wikipedia το MMS υπόσχεται επίσης θεραπεία από ασθένειες όπως ο HIV, ο καρκίνος και το κοινό κρυολόγημα.

Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ναυτία, εμετό, διάρροια, αφυδάτωση και μειωμένη αρτηριακή πίεση. Επίσης εάν χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη αραίωση από την υποδεικνυόμενη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έντερο και τα ερυθροκύτταρα, που είναι δυνατόν να καταλήξει σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση του προϊόντος MMS (Miracle Mineral Solution/Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα) μέσω των ιστοσελίδων https://www.mmscdsforum.gr/, https://www.mms.com.gr/, το οποίο παρουσιάζεται ως αντίδοτο για παρενέργειες των εμβολίων της COVID-19 και θεραπεία πολυάριθμων νόσων.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι μη αδειοδοτημένο και επομένως δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, γι’αυτό και η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.