5 το πρωί: Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Ο «χρυσός» Τεντόγλου – Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της εμπόλεμης σύρραξης στη Μέση Ανατολή με τη Χεζμπολάχ να εξαπολύει επίθεση κατά του Ισραήλ. Την ίδια ώρα, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

1

Συνεχίζεται η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Πυραυλικό μπαράζ έναντι του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ

2

Ο Τεντόγλου έγραψε ιστορία με δεύτερο σερί χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες

  • Το χρυσό νταμπλ του Μίλτου Τεντόγλου: Μετά το Τόκιο ήρθε το Παρίσι. Ο 26χρονος άλτης του μήκους επιβεβαίωσε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες επί γαλλικού εδάφους πως είναι, μακράν των άλλων, ο κορυφαίος του είδους και διπλασίασε τα χρυσά μετάλλια στην καριέρα του. Πλέον βάζει πλώρη για το Λος Άντζελες σε τέσσερα χρόνια από τώρα.
  • Ο μεγάλος τελικός: Ο Τεντόγλου πρώτευσε στον αγώνα του «Σταντ ντε Φρανς» με καλύτερο άλμα στα 8.48, επίδοση που κατάφερε στη δεύτερη απόπειρά του προς το σκάμμα. Είχε επίσης μια προσπάθεια στα 8.36 κι ακόμη μία στα 8.31. Οι αντίπαλοί του πάλεψαν να απειλήσουν, αλλά αποδείχθηκε πως δεν είχαν τα μέτρα αυτά. Ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ ήρθε δεύτερος με 8.36, ενώ ο Ιταλός Φουρλάνι τρίτος με 8.34.
  • Ήθελε το κάτι παραπάνω: Πάντα απαιτητικός με τον εαυτό του και τα όσα είναι εφικτό να καταφέρει, ο χρυσός Ολυμπιονίκης δήλωσε πως «σε κάποιο άλλο μέρος της Γης, ίσως έκανα παραπάνω». Ομολόγησε πάντως πως χαίρεται πάρα πολύ για την επανάληψη του επιτεύγματός του τρία χρόνια μετά το Τόκιο λέγοντας ταυτόχρονα ότι «πάντα υπάρχει το καλύτερο». Γιατί όχι, οπότε, ένα τρίτο σερί χρυσό το 2028.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ο Τιμ Γουολς είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών

4

Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

  • Το βίντεο: Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό εξασφάλισε για το MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Στις σκληρές εικόνες έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του εκτελεστή τη στιγμή που πλησιάζει το αυτοκίνητο του τοπογράφου έξω από τα γραφεία της εταιρείας του και τον γαζώνει με απόλυτη ψυχραιμία, χρησιμοποιώντας δύο όπλα.
  • Τα κινητά: Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που έχουν αντληθεί από τα κινητά του 44χρονου δράστη, τα οποία είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί σε μία κρύπτη στο σπίτι του. Από εκεί έχουν αντληθεί στοιχεία -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου- που οδηγούν και στον ηθικό αυτουργό.
  • Τα όπλα: Όσον αφορά τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής αλλά και το σκούτερ, αυτά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα και γι΄αυτό το λόγο οι Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης είχε συνεργό.
5

Ευρωπαϊκό κάζο για την ΑΕΚ, πήρε αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ

  • Τώρα τρέχει: Απρόσμενου εύρους ήττα με 3-1 υπέστη η ΑΕΚ στο Ερεβάν. Η άσημη Νόα από την Αρμενία εκμεταλλεύτηκε τα «κιτρινόμαυρα» λάθη και θα ταξιδέψει στην Αθήνα με προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs του Conference League. Μέχρι και γκολ από τον αντίπαλο γκολκίπερ δέχθηκε η ομάδα του Αλμέιδα σε αυτό το πολύ προβληματικό βράδυ.
  • Ισοπαλία ελπίδας: Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε δύο φορές τη Μάλμε και με το 2-2 που απέσπασε στη Σουηδία αύξησε τις πιθανότητες παρουσίας του στα playoffs του Champions League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στη διάρκεια του αγώνα, αλλά βρίσκοντας επιθετικές λύσεις, δημιούργησε τις συνθήκες για να είναι αυτός το φαβορί στην Τούμπα.
  • Η σειρά του Παναθηναϊκού: Αύριο βράδυ στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το πρώτο μεγάλο ματς του «Τριφυλλιού» με τον Άγιαξ για τον γ’ προκριματικό του Europa League. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 21:00 και η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα δοκιμαστεί απέναντι σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο με ευρωπαϊκό παρελθόν. Εφόσον προκριθεί, ξέρει ήδη το επόμενο εμπόδιο στον δρόμο για τη League Phase της διοργάνωσης, όπου βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr