Ουκρανία: Απάντησε με drones στην αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο απάντα πλέον στις επιθέσεις από την πλευρά της Ρωσίας - Ο απολογισμός των δύο επιθέσεων της Δευτέρας 5 Αυγούστου.

Επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων από την Ουκρανία με drones είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι. Ανάμεσά τους υπήρξαν και τρία παιδιά, στη περιφέρεια Κουρσκ της νότιας Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της. Ο ίδιος διευκρίνισε δε, ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε τουλάχιστον 26 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αρκετές κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην επιδρομή στην πόλη Σούντσα της νοτιοδυτικής περιφέρειας, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης της Αλεξέι Σμίρνοφ μέσω Telegram.

Ο κ. Σμίρνοφ ανέφερε σε άλλη ανάρτηση ότι την προηγουμένη, καταστράφηκαν 41 drones και τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Τόσο η Μόσχα, όσο και το Κίεβο σπανίως αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών και των απωλειών που υφίστανται σε επιθέσεις της αντίπαλης πλευράς στον πόλεμο. Εξαιρουμένων βέβαια, συνήθως περιπτώσεων που υπάρχουν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων ή πλήττονται στόχοι που δεν θεωρούν στρατηγικής σημασίας.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης της Κουρσκ ως αυτό το στάδιο.

Η πρόκληση

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου. Νωρίτερα κηρύχθηκε συναγερμός ενόψει αεροπορικής επιδρομής, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν μετά τις 23:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ στους αιθέρες ήταν ορατές οι τροχιές πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα για την αναχαίτιση ρωσικών. Νέες εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κάνουν τη δουλειά τους στο Κίεβο. Παραμείνετε στα καταφύγια», ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

Ο Σερχίι Πόπκο, στρατιωτικός περιφερειάρχης Κιέβου, διαβεβαίωσε μέσω Telegram πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές.

Το Κίεβο έχει γίνει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Την περασμένη Τετάρτη, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν 89 drones μιας κατεύθυνσης εναντίον στόχων στην Ουκρανία, τα 40 και πλέον εκ των οποίων καταρρίφθηκαν πάνω από την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.