Μέση Ανατολή: Πυραυλικό μπαράζ από τη Χεζμπολάχ – Επίθεση στο Ισραήλ με πάνω από 30 ρουκέτες

Στα υψίπεδα του Γκολάν και στη Γαλιλαία έγιναν οι επιθέσεις, σύμφωνα με το Ισραήλ- Προκλήθηκαν πυρκαγιές ενώ τραυματίστηκαν και τρία άτομα

Νέες επιθέσεις κατά του Ισραήλ πραγματοποιήσε η Χεζμπολάχ το απόγευμα της Τρίτης, εκτοξεύοντας περισσότερες από 30 ρουκέτες προς τις βόρειες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις IDF (Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις).

Η πρώτη «καταιγίδα» περίπου 20 ρουκετών είχε στόχο τα βόρεια υψίπεδα του Γκολάν, με τον ισραηλινό στρατό να επισημαίνει πως «όλες οι ρουκέτες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές».

Λίγη ώρα αργότερα, άλλες 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς την περιοχή της Γαλιλαίας. Σύμφωνα με τις IDF, μερικές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, ενώ άλλες έπεσαν σε εδάφη, προκαλώντας πυρκαγιές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς από τις επιθέσεις αυτές.

Από τη νέα επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα ενώ οι αρμόδιοι ζητούν από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Νέες απειλές Νασράλα κατά Ισραήλ

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τόνισε σε ομιλία του, στο μνημόσυνο για τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ, πως «το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται μια επίθεση από το Ιράν και τον »άξονα της αντίστασης»».

«Η απάντηση της Χεζμπολάχ στις ισραηλινές επιθέσεις θα είναι ισχυρή και αποτελεσματική» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, το Ισραήλ δεν είναι πλέον η αήττητη δύναμη που νίκησε τους μεγαλύτερους αραβικούς στρατούς σε προηγούμενους πολέμους, καθώς σήμερα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και ορισμένων αραβικών χωρών για να αμυνθεί απέναντι σε μια αναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Νασράλα ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους και υποστηρίζει ότι το σύνθημα «από το ποτάμι στη θάλασσα» αντανακλά τις ισραηλινές και όχι τις παλαιστινιακές φιλοδοξίες.

Καταδίκασε επίσης την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς ότι η πείνα δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας θα μπορούσε να είναι «δικαιολογημένη και ηθική», ενώ κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ότι αρνούνται κάθε συμφωνία ομηρίας-κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έναρξη της ομιλίας του, πολεμικά αεροσκάφη των IDF έσπασαν το φράγμα του ήχου ενώ πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό. Ο Νασράλα είπε ότι οι IDF το έκαναν για να τρομάξουν όσους είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την τελετή μνήμης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «μικροπρεπή».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.