Google: Σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση της ένοχής της

Η Google σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση της ένοχής της για τις μονοπωλιακές πρακτικές που χρησιμοποιεί - «Η απόφαση αναγνωρίζει ότι η Google προσφέρει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης», ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Google προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα περί της ενοχής της στις ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές. Ο Πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της εταιρείας, Kent Walker. Ο ίδιος μίλησε δε, και για το πρόστιμο που πρόκειται να της επιβληθεί.

«Η απόφαση αναγνωρίζει ότι η Google προσφέρει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης. Αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να μας επιτρέπεται να την κάνουμε εύκολα διαθέσιμη. Εκτιμούμε το συμπέρασμα του Δικαστηρίου, πως η Google είναι «η μηχανή αναζήτησης με την υψηλότερη ποιότητα του κλάδου, η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ημερήσιων χρηστών«. Ότι η Google «είναι εδώ και πολύ καιρό η καλύτερη μηχανή αναζήτησης, ιδιαίτερα σε κινητές συσκευές». Ότι «συνεχίζει να καινοτομεί στην αναζήτηση«. Και ότι «η Apple και η Mozilla αξιολογούν περιστασιακά την ποιότητα αναζήτησης της Google σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και βρίσκουν ότι η Google είναι ανώτερη«», αναφέρει ο Kent Walker.

«Δεδομένου αυτού, και του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες με όλο και περισσότερους τρόπους, σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση. Καθώς αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην παραγωγή προϊόντων που οι άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμα και εύκολα στη χρήση», επισήμανε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.