Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο. Είναι ένας από τους κορυφαίους όλους των εποχών και την Τρίτη (6/8) θα επιχειρήσει να βάλει το όνομα του δίπλα στου σπουδαίου Καρλ Λιούις.

Όλα δείχνουν πως ο Τεντόγλου θα είναι εκείνος που θα φτάσει στην πρώτη θέση στον τελικό του μήκους, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αν το πετύχει θα είναι ο μόνος μετά τον σπουδαίο Αμερικανό, που θα υπερασπιστεί το χρυσό του μετάλλιο στο αγώνισμα – ο Λιούις έχει τέσσερα χρυσά 1984-1999. Ο Τεντόγλου έδειξε στον προκριματικό πως είναι σε φανταστική κατάσταση (8,35 μ. στο πρώτο άλμα), την ίδια στιγμή, που κανένας από τους αντιπάλους του δε φάνηκε να έχει την ικανότητα να του κόψει την πορεία. Ο Τεντόγλου, στην περίπτωση που κατακτήσει μετάλλιο στον αυριανό τελικό, θα είναι μόλις ο 10ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

Για τον άλτη του Γιώργου Πομάσκι ο αυριανός αγώνας δεν είναι μόνο η ευκαιρία για το χρυσό μετάλλιο, αλλά για μεγάλη επίδοση, αφού στόχους του είναι να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα (8,66 μ.). Ο 26χρονος στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης έκανε δύο φορές 8,65 μ., επίδοση , που όπως δήλωσε και ο ίδιος μπορεί να βελτιώσει αρκεί να βρει καλές συνθήκες στο Παρίσι.

Ο τελικός του μήκους θα γίνει την Τρίτη στις 6 Αυγούστου – την ίδια ημερομηνία η Βούλα Πατουλίδου κατέκτησε το χρυσό στη Βαρκελώνη- στις 21.15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Ο Τεντόγλου διατηρεί όλους τους διαθέσιμους τίτλους, ενώ από το 2021 μέχρι σήμερα έχει αναδειχθεί νικητής σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις με εξαίρεση το παγκόσμιο του Όρεγκον, όπου ήταν δεύτερος.

Η ώρα και το κανάλι του τελικού

  • 21:15 τελικός άλματος εις μήκος ανδρών – Μίλτος Τεντόγλου (ΕΡΤ2)