Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τόμας πήρε το χρυσό και την εκδίκηση των ΗΠΑ στα 200μ.

Η Τζούλιεν Άλφρεντ από την Αγία Λουκία δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα χρυσά μετάλλιά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Στον τελικό των 200μ. πρώτη τερμάτισε η Γκαμπριέλε Τόμας.

Τρία χρόνια περίμενε τη στιγμή της η Γκαμπριέλε Τόμας που στο Τόκιο είχε έρθει τρίτη. Άλλη καθυστέρηση δεν χωρούσε το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η νίκη της 27χρονης Αμερικανίδας στον τελικό των 200μ. ήταν τόσο άνετη που επιβεβαίωσε απλώς τη «δίψα» της για την αναβάθμιση της καριέρας της. Πλέον είναι η κορυφαία του κόσμου, είναι αυτή που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Τζούλιεν Άλφρεντ ήταν ήδη χορτάτη με το χρυσό στα 100μ (ίσως και κουρασμένη) και δεν την απείλησε. Η σπρίντερ από την Αγία Λουκία περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 22.08.

Η «χρυσή» 200άρα ήταν η μόνη αθλήτρια του τελικού που κατέβηκε τα 22 δεύτερα. Τερμάτισε την κούρσα σε 21.83. Δικαιολογημένα από ‘κει και πέρα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για ό,τι είχε συμβεί μόλις. Η ίδια θα έχει πάντα το Παρίσι και οι Ηνωμένες Πολιτείες μια ρεβάνς για το προ ημερών χαμένο χρυσό της Σακάρι Ρίτσαρντσον.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.