Η Σιμόν Μπάιλς ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά (ομαδικό, σύνθετο ατομικό, άλμα) και ένα αργυρό (στο έδαφος). Μετράει πλέον 11 Ολυμπιακά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική όσα έχει και η πρώην Τσεχοσλοβάκα Βέρα Καβλάσκα. Πρώτη παραμένει η αξεπέραστη πρώην Σοβιετική Λαρίσα Λατίνινα με 18.

Η 27χρονη Αμερικανίδα είχε πτώση στη δοκό ισορροπίας και έμεινε στην τέταρτη θέση, εκτέλεσε ξανά το εντυπωσιακό πρόγραμμα της στο έδαφος, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετό για να τη φέρει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ήταν η σειρά της Ρεμπέκα Αντράντε να χαμογελάσει νωρίς το απόγευμα στο Μπερσί και να επικρατήσει στο… νήμα (14,166 βαθμοί η Αντράντε έναντι 14,133 της Μπάιλς.

Η εντυπωσιακή Βραζιλιάνα που είχε περιοριστεί στη δεύτερη θέση στο σύνθετο ατομικό και στο άλμα, όπως και στην τρίτη θέση στο άλμα ανέβηκε συγκινημένη στο βάθρο και σε μια στιγμή που αποτυπώθηκε στο φωτογραφικό φακό (σ.σ. η φωτογραφία έκανε ήδη το γύρο του κόσμου) της υποκλίθηκαν η Μπάιλς και η «χάλκινη» νικήτρια, η Αμερικανίδα Τζόρνταν Τσάιλς.

Από τις φαβέλες του Σάο Πάουλο στην κορυφή

Στα 25 της χρόνια η Αντράντε έχει ξεπεράσει σοβαρούς τραυματισμούς, έχει υποστεί τρεις φορές ρήξη στα γόνατα. Μεγάλωσε σε μια από τις φαβέλες του Σάο Πάουλο και ξεκίνησε να κάνει ενόργανη όταν ήταν τεσσάρων χρονών. Η ίδια και τα δύο αδέρφια της που την πήγαιναν στην προπόνηση, περπατούσαν δύο ώρες για να φτάσουν από το σπίτι στο γυμναστήριο.

Η Μπάιλς που έζησε και εκείνη δύσκολα παιδικά χρόνια αναγνωρίζει την Αντράντε ως τη μεγαλύτερη αντίπαλο της. Αν συνεχίσει μέχρι το Λος Άντζελες μάλλον θα απαλλαγεί από τη Βραζιλιάνα στο σύνθετο ατομικό τουλάχιστον, καθώς η Αντράντε μίλησε για την καταπόνηση που έχει υποστεί το σώμα της μετά από τόσους τραυματισμούς.

Εν τω μεταξύ το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος άλλαξε δύο φορές χέρια. Η Ρουμάνα Άνα Μπαρμπόσου πίστεψε-όπως όλοι στο Μπερσί άλλωστε-πως είχε κερδίσει με το σπαθί της την τρίτη θέση από την Αμερικανίδα Τζόρνταν Τσάιλς. Όμως οι προπονητές της Αμερικανίδας έκαναν ένσταση για τη βαθμολογία της.

Οι κριτές επανεξέτασαν το επίμαχο σημείο και έδωσαν νέα βαθμολογία. Η Τσάιλς είχε βαθμολογηθεί με 13,666 και η Μπαρμπόσου με 13,700. Μετά την ένσταση και την επανεξέταση το πρόγραμμα της ανταμείφθηκε με 13,766 βαθμούς!