Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του πρώτου αποκλεισμού στο Conference League βρίσκεται η απογοητευτική ΑΕΚ. Αν και προηγήθηκε νωρίς της Νόα στο Ερεβάν, η Ένωση απέτυχε να προστατεύσει το 0-1. Αντιθέτως μάλιστα ηττήθηκε με 3-1 και στο δεύτερο παιχνίδι της Αθήνας θα κληθεί να ανατρέψει διαφορά δύο γκολ για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Πελαγωμένη αμυντικά και μ’ έναν Στρακόσα επιρρεπή στο λάθος, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα γκρέμισε τα όνειρα διπλού που θα έθετε τις βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς. Τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο έτσι ώστε να χρεωθεί μια τόσο μεγάλη αποτυχία στην αφετηρία της νέας σεζόν.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο ξεκίνημα με καλή κυκλοφορία. Διατηρούσε την κατοχή με άνεση και παράλληλα δεν επέτρεπε στην αντίπαλό της να προσεγγίσει την εστία του Στρακόσα.

Ο έντονος άνεμος δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν στις στημένες φάσεις. Μία από αυτές στο 8′, όταν έπειτα από φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ο Μουκουντί απείλησε με κεφαλιά. Η Ένωση συνέχισε να απειλεί από στημένα και στο 22′ ο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Τσαντσάρεβιτς ανοίγοντας το σκορ.

Η Νόα δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της, όμως μία κακή πάσα του Στρακόσα τής χάρισε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 33′. Ο Αλβανός κίπερ έδωσε ασίστ στον Πίνσον κι αυτός με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-1.

Το γκολ βοήθησε τη Νόα να πιστέψει περισσότερο. Μάλιστα σε μία ανύποπτη φάση, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, απέκτησαν προβάδισμα. Ο τερματοφύλακας της αρμένικης ομάδας γέμισε από τη δική του περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ξεγέλασε τον Στρακόσα και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε με διορθωτικές κινήσεις (Περέιρα, Λαμέλα, Κοϊτά) ν’ αλλάξει την απογοητευτική εικόνα της ομάδας του. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Νόα βρήκε και το τρίτο γκολ μετατρέποντας το δεύτερο παιχνίδι σε Γολγοθά για την ΑΕΚ. Σκόρερ ο Γκρεγκόριο μετά από ΑΔΙΑΝΌΗΤΗ ασυνεννοησία στην άμυνα των κιτρινόμαυρων.

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Μίλκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος, Γκάμπος (46′ Γκρεγκόριο), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον, Άιας (46′ Αβανεσιάν), Φερέιρα

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Περέιρα), Ελίασον (78′ Άμραμπατ), Λιούμπιτσιτς (68′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (68′ Κοϊτά), Γκαρσία