Τα εκτός έδρας γκολ δεν λογαριάζονται πλέον ως πλεονέκτημα, λογαριάζεται όμως μια ισοπαλία σε αντίπαλο έδαφος. Ιδίως από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει το δεύτερο ματς στην Τούμπα, το 2-2 με τη Μάλμε στη Σουηδία είναι ένα, αν μη τι άλλο, ευνοϊκό αποτέλεσμα. Άλλωστε ο «Δικέφαλος» έμεινε δυο φορές πίσω στο σκορ κι αντέδρασε αμφότερες, γλιτώνοντας την ήττα.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση άρχισε με τη Μάλμε να έχει δοκάρι και χαμένο τετ α τετ, με τον Κοτάρσκι να διορθώνει το λάθος του. Η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να αγκομαχά, την ώρα που η πρωταθλήτρια Σουηδίας συνέχιζε να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του Κροάτη γκολκίπερ.

Το σκορ η Μάλμε το άνοιξε από στατική φάση. Στο 28′ ο Νανάσι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιάνσον σκόραρε με κεφαλιά. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 42′ με γκολ που μέτρησε με καθυστέρηση τριών λεπτών λόγω VAR. Ο Τόμας δεν είχε μπορέσει να σκοράρει σε πρώτη φάση, το έκανε όμως ο Τάισον.

Η Μάλμε είχε νέο δοκάρι στην έναρξη του δεύτερου μισού, προτού ΠΑΟΚ χάσει μια δική του μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί από κακή εκτέλεση του Τάισον.

Στο 67′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν εκ νέου με τον Νανάσι να βγαίνει στο πρώτο δοκάρι και να «νικά» τον Κοτάρσκι. Πάλι όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 75′ χάρη σε τελική του Μπάμπα από γύρισμα του Κουλιεράκη.

Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ, Γιάνσον, Ζετερστρόμ, Μπουσανέγιο, Μπόλιν (83′ Άλι), Γιόνσεν, Πένια (90+4′ Μπεργκ), Νανάσι, Τέλιν, Μπότχαϊμ (66′ Κρίστιανσεν)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (73′ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (73′ Ντεσπόντοβ), Κωνσταντέλιας (83′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (69′ Τισουντάλι)