Η Εθνική πόλο των γυναικών δεν κατάφερε την υπέρβαση στο πρώτο νοκ άουτ που έδωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιορίστηκε στη μάχη για την τιμητική 5η θέση.

Την Αυστραλία, που είχε σκοράρει 33 γκολ στον όμιλο, την αντιμετώπισε καλά αμυντικά. Ωστόσο το επιθετικό πρόβλημα ήταν έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και το 9-6 άφησε εκτός τετράδας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αρχικά οι διεθνείς παίκτριες ισορρόπησαν το αντίπαλο 3-0 και ισοφάρισαν. Από τη στιγμή όμως που η Αυστραλία μπήκε εκ νέου μπροστά, δεν έχασε το προβάδισμα. Πήγε στο 6-3 και στο 8-4, καταφέρνοντας να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ και να πάρει αυτή το εισιτήριο για τη ζώνη των μεταλλίων.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 2-1, 3-2

Αυστραλία: Παλμ, Γκόφερς, Άρμιτ, Χάλιγκαν 2, Γκριν, Άμπι Άντριους 2, Σαρλίζ Άντριους, Χερν, Αραντσίνι, Γουίλιαμς 5, Κερν, Γιάκοβιτς, Λόνγκμαν.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.