Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη Σύγχρονη Τέχνη ο Δήμος Τρίπολης

Το ImGame είναι ένα νέο, καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο που συνδυάζει τη διασκέδαση με την εκπαίδευση.

Το έργο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» και χρηματοδοτείται επίσης από το Υπουργείο Πολιτισμού της Λετονίας. Συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Vidzeme της Λετονίας, καθώς και συνεργάτες από την Ουγγαρία και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Τρίπολης.

Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τη σύγχρονη τέχνη μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι. Το παιχνίδι αυτό θα διδάσκει την ιστορία της σύγχρονης τέχνης, τις ιδέες πίσω από αυτήν και θα επιτρέπει στους παίκτες να βυθιστούν σε έναν εικονικό κόσμο τέχνης.

Τι Κάνει το ImGame ξεχωριστό

Υπάρχουν λίγα παιχνίδια που εκπαιδεύουν τους ανθρώπους για τη σύγχρονη τέχνη με τρόπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό. Το ImGame στοχεύει να καλύψει αυτό το κενό, προσφέροντας ένα παιχνίδι που διδάσκει την τέχνη των νέων μέσων και άλλους τύπους σύγχρονης κουλτούρας. Σκοπός είναι να αναπτύξει νέες τεχνολογικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες στους παίκτες, ενώ παράλληλα τους προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μάθησης.

Δραστηριότητες και Στόχοι

Η ομάδα του ImGame, που αποτελείται από καλλιτέχνες και ερευνητές, εργάζεται για την έρευνα, τη δημιουργία και τη διάδοση του παιχνιδιού. Το ImGame θα βοηθήσει τους χρήστες να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκέψη μέσω διαδραστικών ψηφιακών έργων τέχνης.

Τελικός Στόχος

Το ImGame στοχεύει να γίνει ένα πρότυπο για νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια, προσφέροντας στους χρήστες μια βαθύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης και κουλτούρας. Εκτός από το παιχνίδι, θα δημοσιευτεί και ένα επιστημονικό άρθρο που θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα του έργου, ενώ τα ευρήματα θα παρουσιαστούν και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

Με την ολοκλήρωση του έργου το 2025, το ImGame φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στην εκπαίδευση και τη διάδοση της σύγχρονης τέχνης, κάνοντάς την προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.