Είκοσι οκτώ δευτερόλεπτα και δυο πιστόλια χρειάστηκε ο «μοναχικός λύκος», για να σκοτώσει σε κοινή θέα, τον 54χρονο τοπογράφο στις 2 Ιουλίου στο Ψυχικό.

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη εξασφάλισε για το MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στις σκληρές εικόνες έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του εκτελεστή τη στιγμή που πλησιάζει το αυτοκίνητο του τοπογράφου έξω από τα γραφεία της εταιρείας του και τον γαζώνει με απόλυτη ψυχραιμία, χρησιμοποιώντας δύο όπλα.

Η δολοφονία

Είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά τις 8 το πρωί. Ο άτυχος τοπογράφος φτάνει στο γραφείο του στο Ψυχικό και πριν καν προλάβει να παρκάρει, ο 44χρονος εκτελεστής πάει δίπλα του με το μηχανάκι και τον δολοφονεί εν ψυχρώ.

Μόλις έξι δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να αδειάσει το πρώτο πιστόλι. Με σοκαριστική ψυχραιμία ο δράστης και χωρίς να χάσει ούτε δευτερόλεπτο, έβγαλε το δεύτερο πιστόλι, το οποίο φέρεται να έκρυβε μέσα στο τσαντάκι μέσης και πυροβόλησε ακόμη 4 φορές.

Είκοσι δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να ετοιμάσει το δεύτερο όπλο και να σταθεροποιήσει και το μηχανάκι πριν καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στον τοπογράφο. Κυνικός, ψυχρός και ήρεμος, χωρίς να τον νοιάζει τίποτα αφού είχε διαπράξει την εν ψυχρώ δολοφονία φεύγει σαν κύριος.

Από το σημείο της δολοφονίας, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν συλλέξει τουλάχιστον 20 κάλυκες. Ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας είχε πραγματοποιήσει πρόβα θανάτου κατά του 54χρονου τοπογράφου μια ημέρα πριν την εκτέλεσή του.

Κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει στις 07:14 το πρωί να κινείται με το μηχανάκι του, και τα ίδια ρούχα με αυτά που πραγματοποίησε τη δολοφονία, πέριξ του γραφείου του 54χρονου τοπογράφου.

Αρνείται την εμπλοκή του ο κατηγορούμενος

Αν και ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία, από την έρευνα που είχε γίνει στα κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο 44χρονος δράστης διαπιστώθηκε ότι έκανε αναζητήσεις γύρω από τη ζωή του θύματος καθώς είχε και φωτογραφία του αποθηκευμένη στο κινητό του.

Ο 44χρονος βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές. Τα στελέχη της Ασφάλειας αναζητούν τον εντολέα της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στην Μύκονο, εκεί όπου το θύμα είχε αναπτύξει μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια και εκτιμάται πως από το κοσμοπολίτικο νησί δόθηκε η εντολή για την εξόντωσή του.