Τα στοιχεία που προκύπτουν από το βίντεο-ντοκουμέντο της δολοφονίας του τοπογράφου αλλά και τις νεότερες πληροφορίες που έχουν προκύψει από τις έρευνες των Αρχών, προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη του εντολέα αλλά και του συνεργού της εκτέλεσης του τοπογράφου στο Ψυχικό ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η εμπλοκή του όπλου

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης από την ανάλυση του βίντεο ντοκουμέντο οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν ότι το δεύτερο όπλο που βγάζει ο δράστης παθαίνει εμπλοκή και για αυτό ρίχνει τρεις σφαίρες και προχωρά σε πολλές σπασμωδικές κι ερασιτεχνικές κινήσεις ο δράστης.

Στη συνέχεια ο δράστης βάζει τα όπλα στο τσαντάκι μέσης που φοράει, στο οποίο είχαν βρεθεί ίχνη πυρίτιδας με τον δράστη να υποστηρίζει ότι τοι είχε πάρει από ένα φίλο γιατρό. Όμως με αυτό το βίντεο αποδεικνύεται ότι χρησιμοποίησε το τσαντάκι μέσης για να υποβοηθηθεί στην εγκληματική ενέργεια που εκτελεί.

Το κινητό του δράστη

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που έχουν αντληθεί από τα κινητά του 44χρονου δράστη, τα οποία είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί σε μία κρύπτη στο σπίτι του δράστη. Από εκεί έχουν αντληθεί στοιχεία -σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου- που οδηγούν και στον ηθικό αυτουργό.

Επιπρόσθετα τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής αλλά και το σκούτερ δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα κι γι΄αυτό το λόγο οι Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης είχε συνεργό.