Οι υπηρεσίες αισθητικής περιποίησης που απευθύνονται σε ογκολογικούς ασθενείς είναι μια πρακτική που συναντάμε, διεθνώς, σε φορείς και ιδρύματα υγείας. Αυτές οι υπηρεσίες, όσο ασύνδετες και αν μοιάζουν στο πρώτο άκουσμα, έχουν ως στόχο την ψυχολογική ενδυνάμωση του ογκολογικού ασθενούς, προκειμένου να διανύσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τη δύσβατη και συχνά μοναχική διαδρομή της θεραπείας του.

Αυτή η μοναδική, στην Ελλάδα,  συνέργεια μεταξύ του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του ΠΑ.Γ.Ν.Η, του Συλλόγου «Ευ ζω με τον Καρκίνο» και της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης έχει ως αποτέλεσμα κάθε Δευτέρα ένας χώρος εντός του νοσοκομείου να μεταμορφώνεται σε χώρο ευεξίας, αγάπης και φροντίδας με ευεργετικά, ως φαίνεται, θεραπευτικά αποτελέσματα.

Οι ασθενείς αφήνονται στα έμπειρα χέρια των εθελοντριών αισθητικών, βρίσκοντας μία όαση ανακούφισης κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους. Η δημοσιογράφος του Βήματος, Ηλιάνα Δανέζη, ταξιδεύει ως την Κρήτη για να γνωρίσει από κοντά τις εθελόντριες αυτής της πρωτοβουλίας, τους ιατρούς που την αγκάλιασαν και φυσικά τους ασθενείς οι οποίοι κάθε Δευτέρα φιλοξενούνται σε ένα «σαλόνι ομορφιάς» που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για περισσότερα βίντεο επισκεφτείτε το επίσημο κανάλι του Βήματος στο YouTube.