Καιρός: Πού θα χρειαστείτε ομπρέλα θαλάσσης και πού για την βροχή

Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι ο καιρός, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις αναμένονται βροχές - Η αναλυτική πρόβλεψη

Άστατος θα είναι ο καιρός σε ορισμένα τμήματα της χώρας την Τρίτη (06/08). Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις αναμένονται βροχές, ενώ την ίδια ώρα στο Αιγαίο τα μελτέμια θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Πιο συγκεκριμένα, στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Μεγαλύτερης έκτασης θα είναι οι βροχές σε νοτιότερες περιοχές, καθώς θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των βουνών της κεντρικής Στερεάς και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ωστόσο θα είναι παροδική η όποια βροχόπτωση θα σημειωθεί και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 34 – 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά στα κεντρικά τμήματα έως 38. Στα νησιά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς και έως 36 στη Ρόδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε μέτριες εντάσεις. Στο Ιόνιο 3 – 4 μποφόρ, στο Αιγαίο μέχρι 5 και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν έως 6.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 35 βαθμούς και στα ανατολικά προάστια θα παραμείνει η μέγιστη 2 – 3 βαθμούς πιο χαμηλή, με βοριά εντάσεως 2 – 4 μποφόρ.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 35 βαθμούς, ασθενείς οι άνεμοι 2 – 3 μποφόρ, βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι.

Η πρόβλεψη για τον καιρό των επόμενων ημερών

Τετάρτη 07/08: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 08/08: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 09/08: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 10/08: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.