Γιώργος Χατζημάρκος: Τα νησιά της Δωδεκανήσου περνούν σε μια νέα εποχή

Η ολοκλήρωση της Α' φάσης του διαγωνισμού για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σημειώνει σε ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των νησιών, τόσο σε κλίμακα όσο και σε προϋπολογισμό.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, τα νησιά της Δωδεκανήσου θα περάσουν σε μια νέα εποχή. Μια εποχή όπου θα τερματιστεί η ηλεκτρική τους απομόνωση, θα μειωθεί η εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα, και θα μειωθεί το κόστος της παραγόμενης ενέργειας. Επιπλέον, θα αυξηθεί η αξιοπιστία της ηλεκτροδότησης και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν στην ηλεκτροδότηση μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι το αντίστοιχο έργο στα νησιά των Κυκλάδων έχει ήδη ολοκληρωθεί, και πλέον σειρά παίρνουν τα νησιά της Δωδεκανήσου. Με τα ζητήματα της ενέργειας να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, η ανάγκη οι νησιώτες να απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές και δυνατότητες με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, προσφέροντας τους ενεργειακή ασφάλεια και ευκαιρίες ανάπτυξης, ενισχύοντας παράλληλα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας την ανακοίνωσή του, υπογράμμισε τη σημασία του έργου και την αφοσίωση της περιφέρειας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών, διασφαλίζοντας ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.