Θεσσαλονίκη: Σεμινάρια Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης σε Γονείς & Εκπαιδευτικούς

Τα Κέντρα Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν έναν κύκλο δωρεάν σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, απευθυνόμενα σε γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα σεμινάρια έχουν στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων σε θέματα σεξουαλικότητας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθούν ομαδικές συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων χρήσιμων στην έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων σε θέματα σεξουαλικότητας. Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, με μικρό αριθμό μελών και θα αφορούν τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεματικές Ενότητες

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στα σεμινάρια είναι οι εξής:

  • Συναίνεση και Ταυτότητες Φύλου
  • Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση
  • Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία (με συμμετοχή της μαίας από τα δημοτικά ιατρεία Θεσσαλονίκης)
  • Πορνογραφία και Διαδικτυακή Ασφάλεια

Οργάνωση και Διάρκεια

Τις συναντήσεις θα συντονίζει η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας. Ο κύκλος των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει τέσσερις δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, πρωινές ώρες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 7 έως τις 25 Αυγούστου 2024. Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν μια πολύτιμη πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των γονέων και των εκπαιδευτικών σε θέματα σεξουαλικότητας, συμβάλλοντας στην καλύτερη προστασία και καθοδήγηση των παιδιών και των εφήβων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.